Home » » Somon marinat

Somon marinat

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:17


Ingrediente: (3 persoane)
100 g linte verde
3 bucăţi de somon proaspăt, dezosat
1 şalotă (ceapă franţuzească - Allium ascalonicum)
½ de morcov tăiat în cubuleţe
un căţel de usturoi
3 boabe de piper negru
o frunză de laur

Sosul:
1 ½ linguri sos de soia
1 lingură de ulei
un vârf de cuţit de rădăcină de ghimbir
un pic de wasabi praf
şalota trebuie tăiată în cubuleţe

Marinata:
apă
sucul stors dintr-un sfert de lămâie
jumătate de pahar de sos de soia blond
un vârf de cuţit de rădăcină de ghimbir
o linguriţă de wasabi praf
un căţel de usturoi strivit

Modul de preparare a somonului marinat cu linte:
• Ingredientele marinatei se amestecă, se toarnă peste somon şi se lasă câteva ore în frigider.

• Lintea se fierbe cu boabele de piper, usturoiul şi frunza de laur; se sărează la sfârşitul fierberii. După fierbere lintea trebuie să rămână fragedă.

• Morcovii se fierb o perioadă scurtă de timp, se strecoară, şi se răcesc cu apă pentru a rămâne fragezi.

• Lintea se amestecă bine cu morcovii, cu şalota şi cu sosul. Se lasă un timp, pentru ca să se întrepătrundă gusturile.

• Somonul se scoate din marinată, se usucă şi se taie în felii foarte subţiri. Feliile se aşează într-un strat subţire pe farfurie, pe acest strat se formează o piramidă din salată de linte.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template