Home » » Cum pot întări sistemul imunitar?

Cum pot întări sistemul imunitar?

Written By Marijuana on sâmbătă, 9 aprilie 2011 | 13:09


Ceaiul verde, ghimbirul, afinele, scorţişoara, smochinele şi merele se află pe lista alimentelor recomandate pentru întărirea sistemului imunitar, la început de primăvară.

Este vremea să ne pregătim pentru întâlnirea cu soarele, verdeaţa şi timpul călduros. Primăvara a început, calendaristic, de câteva zile.

Nu trebuie să uităm că sistemul nostru imunitar iese destul de slăbit din iarna geroasă şi lungă. Acesta este cel mai important mecanism cu ajutorul căruia ne apărăm de agenţii patogeni şi luptăm împotriva bolilor în mod natural.

Iată câteva alimente, la îndemâna tuturor, cu ajutorul cărora ne putem întări sistemul imunitar în aceste zile de început de primăvară.

Roşiile sunt un adevărat izvor de sănătate, fiind "echipate" cu o mulţime de nutrienţi care ne protejează împotriva unor afecţiuni grave, precum cancerul.

Roşiile conţin cantităţi mari de vitamina C, 100 de grame de roşii asigurând 40% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, 100 de grame de roşii asigură 15% din doza zilnică recomandată de vitamina A, 8% din cantitatea zilnică de potasiu şi 10% din cantitatea recomandată de fier.

Smochinele reprezintă o sursă naturală de minerale, printre care cele mai importante fiind fierul, potasiul, fosforul, calciul, magneziul, cuprul şi sulful.

Doza de potasiu (element de bază pentru sănătatea inimii şi pentru controlul hipertensiunii arteriale) depăşeşte 400 de miligrame în smochinele uscate.

Ciupercile pot să pară banale, dar sunt considerate super-alimente: nu conţin grăsimi, zahăr şi sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine B - vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) şi folacin (acid folic).

Rodiile nu au un conţinut foarte bogat în vitamina C, din contră, acesta este chiar mai mic decât al citricelor, dar suficient pentru a asigura cel puţin jumătate din necesarul zilnic pentru un adult.

Castraveţii conţin potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, provitamina A.

Merele constituie cea mai importantă sursă de pectină, o fibră naturală care are multe efecte benefice asupra sănătăţii. Merele scad nivelul colesterolului, previn cancerul pulmonar şi afecţiunile cardiace, protejează organismul de virusul gripei.

De asemenea, merele reglează glicemia (fiind recomandate persoanelor care suferă de diabet), au proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi conţin o cantitate importantă de antioxidanţi care ajută la detoxifierea organismului şi la întărirea imunităţii.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template