Home » » Secretul unei vieţi îndelungate: fără cure de slăbire

Secretul unei vieţi îndelungate: fără cure de slăbire

Written By Marijuana on sâmbătă, 9 aprilie 2011 | 13:07


A fi plinuţ nu este o tragedie, a pierde în greutate e periculos, susţine un studiu realizat de o echipă de cercetători, condusă de Linda Bacon de la Universitatea din California (SUA). În opinia oamenilor de ştiinţă, ideea că nişte kilograme în plus ar putea dăuna organismului este mult exagerată. În realitate, oamenii mai grăsuţi trăiesc mai mult decât cei filiformi, potrivit Nutrition Journal.

Mai mult, conform cercetătorilor americani, persoanele obeze care încearcă să piardă din greutatea excesivă îşi pun sănătatea în pericol.

Oamenii de ştiinţă recomandă o alimentaţie variată şi moderată, fără însă a supralimenta organismul sau a alerga după mirajul siluetei ideale de 90-60-90.

Obsesia curelor de slăbire nu duce la rezultate pozitive, deoarece adeseori persoanele aflate la dietă mai degrabă se îngraşă decât slăbesc, încercând să compenseze lipsa produselor din alimentaţia obişnuită - a relevat studiul, realizat pe 350.000 de voluntari americani.

Oricât de bizară ar părea, concluzia experţilor este că surplusul de greutate asigură o viaţă mai lungă la bătrâneţe.

De altfel, în cazul persoanelor cu un exces de greutate s-a constatat o incidenţă mai scăzută de deces în urma bolilor cardiovasculare, de rinichi şi diabet de tip 2 (non-insulino-dependent). Excesul de greutate nu creşte riscul acestor boli, dimpotrivă, probleme de sănătate apar în caz de malnutriţie, susţin experţii americani de la Universitatea din California.

Astfel, ei recomandă persoanelor cu câteva kilograme în plus să îşi accepte corpul aşa cum este şi să-şi diversifice doar dieta cu alimente nutritive şi nu cu produse generatoare de calorii goale.

Dar, în genere, ei sunt de părere că număratul caloriilor nu ar trebui să devină o preocupare, iar sportul şi exerciţiile fizice ar trebui incluse în programul zilnic, precum mersul pe jos la serviciu.

Secretul unei vieţi fericite şi îndelungate este capacitatea de a-ţi asculta corpul. Dacă organismul tău dă semne că îi este foame, înseamnă că are nevoie de hrană şi atunci mergi la masă. Aceasta vă va permite să combateţi supraalimentarea, care nu are nicio legătură foamea.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template