Home » » Totul despre vitamina D şi rolul soarelui în absorbţia acesteia

Totul despre vitamina D şi rolul soarelui în absorbţia acesteia

Written By Marijuana on sâmbătă, 9 aprilie 2011 | 13:09

Peste jumătate din populația vestică (59%) suferă de deficiența vitaminei D, după cum reiese din cel mai nou studiu publicat în Jurnalul de Endocrinologie Clinică și Metabolism .

Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism, ceea ce poate declanșa boli precum cancerul, osteoporoza, diabetul, tulburările cardiovasculare și cele legate de sistemul imunitar.

“Cele mai recente cercetări au scos la iveală legătura dintre sistemul imunitar și vitamina D, care acționează precum cheia de contact a maşinii dumneavoastră – maşina nu va porni, doar după ce aţi introdus cheia în contact şi aţi pornit motorul.

În acelaşi fel, sistemul dvs. imunitar nu va funcţiona decât dacă este activat din punct de vedere biochimic de către vitamina D”, a explicat dr. Andreea Iftimie, medic estetician și manager al salonului de bronzat Chocolate The Tanning Bar.

Concluziile acestor studii converg spre numitorul comun al majorității bolilor degenerative moderne, cu efecte devastatoare, și anume vitamina D. De aceea persoanele care cu deficiență de vitamina D au un sistem imunitar lipsit de apărare împotriva gripei și de cele mai multe ori aceste persoane sunt cele care petrec mult timp în casă și își desfășoară activitățile în interior la lumină artificială.

Stilul de viață modern se desfășoară în spații închise, oamenii trăiesc, lucrează și se distrează în casă sub lumină artificială, ceea ce duce la deficiențe mari de vitamina D.

De asemenea, prin teste clinice s-a observat că pacienții cu insuficiență renală suferă la unison de deficiența vitaminei D, iar diabeticii se află de obicei în aceeași situație.

Persoanele care suferă de cancer, prezintă aproape în toate cazurile deficiență gravă de vitamina D, precum și persoanele cu osteoporoză și scleroză multiplă. Practic vitamina D previne apariția a 77% din cazurile de cancer, adică 4 sau 5 din toate tipurile de cancer).

“Gândiți-vă că Institutul Național pentru Cancer, cea mai prosperă organizație non-profit la nivel mondial, publică neîncetat reclame prin care se atrage atenția asupra consecințelor devastatoare ale razelor solare, în felul acesta menținând constantă deficiența de vitamina D.

Până la urmă dacă pacienții ar fi informați și ar lua vitamina D, s-ar induce o pierdere financiară la nivel global prin banii plătiți pentru medicamente în tratarea cancerului, diabetului sau afecțiunilor inimii”, a completat dr. Andreea Iftimie.

”Deficiența de vitamina D poate fi extrem de simplu remediată cu o suplimentare cu vitamina D sau cel mai simplu prin expunerea rațională la acțiunea razelor solare. A se observa că m-am referit la expunerea rațională, și nu la orele în șir petrecute pe plajă între orele prânzului.

Noi, inclusiv la salonul Chocolate The Tanning Bar promovăm bronzarea responsabilă și chiar cu riscul de a pierde unele cliente nu le lăsăm să stea mai mult decât intervalul maxim admis în funcție de numărul ședinței la care se află.

În jurul bronzatului la salon se duce o adevărată luptă, fiind clasificat drept cauza a cancerului de piele și extrem de dăunător pielii.

Lucrurile nu stau deloc așa, pentru că după cum explicam, corpul nostru are nevoie de vitamina D, vitamină ce nu poate pătrunde în corp decât prin razele ultraviolete.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template