Home » » Retete traditionale norvegiene: Crema de orez

Retete traditionale norvegiene: Crema de orez

Written By Marijuana on duminică, 27 martie 2011 | 09:33


Este o reteta rara si delicioasa, apreciata de catre cunoscatori pentru simplitatea si gustul sau deosebit. Se poate servi in loc de desert chiar si la mesele festive, in special iarna.
Ingrediente:
  • 3/4 cana orez alb
  • 1 lingurita sare
  • 900 grame lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 cani frisca
  • 1/2 cana migdale tocate
Mod de preparare:
- Se gateste la foc mic mai intai orezul in lapte cu lingurita de sare pana ce orezul este moale si compozitia se ingroasa. Dureaza de regula cam 1h 30 min.;
- Se adauga apoi zaharul si esenta de migdale, se amesteca bine si se lasa la racit;
- Se adauga migdalele tocate, se introduce apoi si frisca si se amesteca din nou pana la omogenizare deplina.

Se serveste cu sos de capsuni, fragi sau zmeura.


Pofta buna!
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template