Home » » Noi retete culinare de Paste

Noi retete culinare de Paste

Written By Marijuana on sâmbătă, 9 aprilie 2011 | 13:05


Berbec cu fasole boabe este potrivit pentru o masa de Paste

Berbec cu fasole boabe este un deliciu de mancare picanta, potrivit su pentru o masa de Paste. Acest berbec cu fasole boabe este deosebit de delicios in aceasta combinatie pe placul oricarui gurmand. Berbec cu fasole boabe este un preparat savuros pe care il putem pregati si in alte ocazii.
Ingrediente:
1 kg carne de berbec, 300 g fasole alba, 100 g slanina afumata, 5 catei de usturoi, 3 linguri untdelemn, 2 foi de dafin, 2 linguri bulion, sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Fasolea se spala in cateva ape si se pune la fiert cu apa rece;
Intre timp carnea se spala bine, se opareste cu apa clocotita, dupa care se mai spala in 2-3 ape reci;
Se lasa putin sa se zvante, se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi si se sareaza. Se lasa sa stea aproximativ 30 minute dupa care se pune in untdelemnul fierbinte si se prajeste pe toate partile;
Cand carnea este bine rumenita, se adauga putina apa fierbinte si se inabusa acoperind vasul cu un capac;
Dupa ce este gata carnea se scoate si se taie in felii. In sosul ramas se pune bulionul, foile de dafin, piperul, fasolea fiarta si deasupra bucatile de carne. Se da la cuptor 10-15 minute sa scada sosul.
Retete speciale de Paste
Pentru ca dupa noaptea de Inviere si dupa cel mai lung post al anuluiveti dori sa mancati ceva deosebit dar si traditional, noi incercam sava sugeram cateva retete utile in gospodarie. Ele vor fi un deliciu,pe langa masa aranjata in mod festiv.

Curcan la cuptor

Este un fel de mancare de sarbatoare, pentru ca nu este usor sa mananci singur ditai curcanul. Si atunci prepari acest curcan la cuptor, dupa diverse retete, si il imparti in zilelele de sarbatoare cu cei dragi. Putem prepara curcan la cuptor cu ingrediente simple sau putem face diverse umpluturi care sa-l faca mai fraged si sa evidentieze gustul picant si fraged al carnii de curcan.
Ingrediente: 1 curcan, 20 ml ulei, 1 fir de maghiran, 25 ml coniac, 1 jumatate cana rozmarin, de preferat proaspat, 1 jumatate cana frunze de salvie, proaspete, 1 mar, taiat in sferturi, 1 tulpina de telina, taiata in jumatate, 1 ceapa mare, taiata in jumatate, 1 jumatate cana unt, topit, sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se spala curcanul, se taie gatul si se scot maruntaiele. Acestea se pot folosi pentru alte feluri de mancare. Se sterge cu prosoape de hartie;
Se indeparteaza putin pielea de pe piept, fara sa fie complet taiata. Rozmarinul, maghiranul si salvia se presara sub piele, apoi aceasta se intinde la loc;
Se pun marul, telina si ceapa in interiorul curcanului;
Curcanul se pune la cuptor intr-un vas, cu pieptul in sus, si se unge cu untul topit, se acopera cu folie de aluminiu;
Se pune la cuptor la foc mediu, cam 3 1/2 - 4 ore, dar trebuie verificat dupa 3 ore;
Dupa 90 minute se unge cu un sos format din amestec de ulei si cognac, sare si piper;
Curcanul se scoate si se lasa sa se raceasca 15 minute, inainte de a fi servit.
sursa: retete-noi.ro

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template