Home » » Cuisses de grenouilles

Cuisses de grenouilles

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:20


Ingrediente: (3 persoane)
30 pulpe de pui de baltă
1 lămâie
300 ml vin alb sec
30 ml bere blondă
20 ml smântână
100 g unt
un gălbenuş crud
100 g unt
100 g făină albă
2 căţei de usturoi
2 şalote (ceapă franţuzească - Allium ascalonicum)
pătrunjel verde tocat
piper, sare

Reţetă de pulpe de pui de baltă (Cuisses de grenouilles) – cea mai celebră mâncare franţuzească în lume şi un exemplu al aşa-zisei fusion cuisine. Un fel de mâncare ce stârneşte deopotrivă admiraţie şi controverse. Ingredientele accesibile permit pregătirea acestei mâncări în tihnă, acasă.

Mod de preparare a pulpelor de pui de baltă - Cuisses de grenouilles:
• Pulpele udate cu bere se pun în castron, după două ore se strecoară.

• Apoi pulpele se tăvălesc în făină. Șalotele tocate şi usturoiul se aruncă pe untul topit şi încins, apoi se adaugă treptat şi puii de baltă. Se prăjesc aproximativ 10 minute, cu grijă, ca să nu se ardă. Se condimentează după gust, apoi se adaugă vin alb şi se fierb înăbuşit timp de încă 10 minute.

• Gălbenuşurile se bat şi se amestecă cu smântâna. Sosul astfel creat se toarnă peste carnea din castron. Apoi se adaugă sucul de lămâie şi pătrunjelul.

• Pulpele se servesc în sosul în care au fost înăbuşite.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template