- 30 g de unt,
- un ou,
- 3 linguri de lapte,
- 3 lingurite de miere,
- 100 g de zahar,
- o lingurita rasa cu bicarbonat,
- vanilie sau lamaie,
- 350 g de faina.
Se fierb in baie de abur untul, laptele, mierea, vanilia (lamaia-zeama) si zaharul, pana se ingroasa. Se iau de pe abur si se adauga faina. Aluatul rezultat se bate pe planseta, se imparte in 4 si se coc foile pe dosul tavii uns.
Crema:
- 100 g de unt,
- 100 g de zahar pudra,
- 150 g de lapte,
- 2 linguri de calciu gris,
- esenta de zmeura,
- marmelada.
Untul se freaca cu zaharul pudra. Calciu grisul se fierbe in lapte. Cand s-a racit, se amesteca cu untul spuma. Jumatate din crema se coloreaza cu esenta de zmeura. Intre primele doua foi se pune crema alba; intre foile 2 si 3 marmelada si intre foile 3 si 4 crema colorata cu esenta de zmeura.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.