Home » » Tortilla cu masa harina

Tortilla cu masa harina

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:49



Reţetă pt. tortilla cu masa harina – în Mexic aceasta este cea mai importantă garnitură pentru orice mâncare, fiind în acelaşi timp un ingredient alimentar de bază, un fel de pâine a Mexicului. Dacă dorim să ne simţim ca un adevărat locuitor al Mexicului, nu ajunge doar Tequila şi Sombrero-ul...

Modul de preparare:
• Într-un blid mare se amestecă masa harina cu apă. Frământând, se obţine un aluat elastic, care nu se lipeşte de degete. Dacă aluatul este prea lipicios, se adaugă făină - dacă este prea uscat se adaugă apă.
• Din acest aluat se formează un boţ care se acoperă şi se lasă 10 minute.
• Aluatul se împarte în 10 bucăţi egale, din fiecare se formează un mic boţ, se întinde cu sucitorul până ajunge un disc cu diametrul de 15 cm.
• Se prăjeşte pe tigaia uscată, la foc potrivit, timp de 2 – 3 minute, pe fiecare parte, până apar pete negre. Dacă plăcinta se umflă, se apasă cu o a doua tigaie.
• Tortilla friptă se înveleşte într-un şervet pentru a păstra căldura şi a nu se usca.



Ingrediente: (10 plăcinte)
300 g masa harina sau amestec de mălai cu adaos de făină de cartofi
150 – 170 ml apă călduţă
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template