Reţetă pt. tortilla cu masa harina – în Mexic aceasta este cea mai importantă garnitură pentru orice mâncare, fiind în acelaşi timp un ingredient alimentar de bază, un fel de pâine a Mexicului. Dacă dorim să ne simţim ca un adevărat locuitor al Mexicului, nu ajunge doar Tequila şi Sombrero-ul... Modul de preparare: • Într-un blid mare se amestecă masa harina cu apă. Frământând, se obţine un aluat elastic, care nu se lipeşte de degete. Dacă aluatul este prea lipicios, se adaugă făină - dacă este prea uscat se adaugă apă. • Din acest aluat se formează un boţ care se acoperă şi se lasă 10 minute. • Aluatul se împarte în 10 bucăţi egale, din fiecare se formează un mic boţ, se întinde cu sucitorul până ajunge un disc cu diametrul de 15 cm. • Se prăjeşte pe tigaia uscată, la foc potrivit, timp de 2 – 3 minute, pe fiecare parte, până apar pete negre. Dacă plăcinta se umflă, se apasă cu o a doua tigaie. • Tortilla friptă se înveleşte într-un şervet pentru a păstra căldura şi a nu se usca. | ||
Ingrediente: (10 plăcinte) 300 g masa harina sau amestec de mălai cu adaos de făină de cartofi 150 – 170 ml apă călduţă |
Home »
» Tortilla cu masa harina
Tortilla cu masa harina
Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:49
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.