| Reţetă de cheviche – peşte maritim crud cu garnitură. În fiecare din ţările Americii de Sud această mâncare se serveşte în alt fel. În Peru cheviche se serveşte cu felii subţiri de ceapă verde cu care se garniseşte cheviche în ultima clipă înainte de servire. În caz contrar ceapa schimbă gustul mâncării. Modul de preparare: •Fileurile se spală, se usucă şi se taie cuburi. Se pun într-un vas de sticlă. Se toarnă sucul de lămâie şi se lasă la macerat la temperatura camerei timp de două ore şi jumătate. • Se încinge uleiul într-un mic vas, se pune usturoiul şi se prăjeşte timp de aproximativ 3 minute. Usturoiul se scoate iar uleiul se lasă să se răcească. • Roşiile opărite se curăţă de pieliţe, se taie felii, se înlătură seminţele (fără a pierde sucul). Ceapa cojită se toacă în bucăţele mărunte. • Roşiile se aşează într-un bol de sticlă, împreună cu ceapa, coriandrul, oregano, ketchup, chili, măslinele şi pasta de ardei. În timpul pregătirii ceviche-ului se folosesc doar vase de sticlă sau emailate. Nu se folosesc vase metalice. Întregului amestec îi adăugăm acum uleiul şi sucul de roşii. Se condimentează după gust cu sare şi piper, se amestecă şi se lasă să stea. • Se scoate peştele din marinată şi se spală în apă rece de trei ori. Se acoperă cu apă minerală şi se mai lasă 3 minute. După ce se scoate din apă se lasă să se scurgă bine şi se pune în bolul cu roşii şi condimente. Se amestecă, se acoperă şi se lasă 3 ore în frigider. • Se serveşte în farfurii adânci răcite în congelator. Se decorează cu măsline. | |
Ingrediente: (6 persoane) 700 g fileu de peşte maritim proaspăt, de exemplu corvina, congrio (ţipar de mare), chita, mero , lenguado (sole), pango, huachinango 700 g roşii 80 g măsline verzi tocate 400 ml suc de lămâie proaspăt apă minerală 70 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi 2 linguri de oregano 2 linguri de coriandru tocat mărunt 100 g ceapă 100 ml ketchup 2 linguri de chilli serranos marinat 2 linguri pastă de ardei piper, sare şi măsline pentru ornare |
Home »
» Ceviche
Ceviche
Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:51
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.