Home » » Bucătăria mexicana

Bucătăria mexicana

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:48

Bucătăria mexicana

Oameni din sânge şi porumb
Înainte de sosirea spaniolilor alimentul de bază în Mexic era porumbul. }

Tortilla sau nachos...
Din pastă de porumb se coace pâinea mexicană – tortilla. }

Macho de fasole
Din Mexic provin cca. 20 de soiuri de fasole.}

Secretul temperamentului fierbinte
În Mexic chili a fost, este şi va fi regina condimentelor }

Mexic: atenţie la lapte!
Cea mai populară băutură alcoolică mexicană este tequilla. Totuşi nu există nici o reţetă de băutură care să amestece această băutură cu laptele. Elementele chimice care se află în alcătuirea laptelui accentuează efectul tequillei provocând chiar în condiţiile consumului de cantităţi mici.

Conchistadorii spanioli şi-au marcat prezenţa în diferite domenii, inclusiv în cel culinar...


Înainte de sosirea spaniolilor în Mexic nu erau cunoscute nici grăsimea nici uleiul de măsline. Hrana era coaptă, fiartă în apă sau aburi, câteodată coacerea fiind făcută în gropi săpate în pământ.
Colonizatorii spanioli s-au „americanizat” foarte repede începând să trăiască şi să se hrănească la fel ca indigenii.

Întâlnirea celor două culturi a rezultat într-o bucătărie strălucitoare şi aromatizată. Noile tehnici culinare – prăjirea, coacerea etc. – au condus la apariţia unor reţete neobişnuite.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template