Home » » Ekmek – pâinea turcească

Ekmek – pâinea turcească

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:46







Mod de preparare:


• După amestecarea tuturor ingredientelor se frământă timp de aproximativ 8 minute, până aluatul devine compact şi uşor de format

• Se unge un castron cu ulei şi se lasă aluatul în el timp de aproximativ 1:30 ore

• După ce aluatul creşte, se trece în tava de copt aşternută cu hârtie, se desparte în două plăcinte rotunde sau ovale

• Se bate oul, se adaugă o lingură de apă şi se unge partea de sus a pâinii

• Se fac nişte adâncituri cu degetele şi se presară totul cu susan şi chimen

• Se lasă pentru încă 20 de minute

• Se coace 7 - 9 minute la 250 °C




O pâine bună pentru grătare sau gyros.



Ingrediente:


• 500 g făină (tip 550)
• 10 g sare
• 1 lingură ulei de măsline
• 10 g zahăr (sau 2 linguriţe miere)
• un pachet de drojdie uscată (sau jumătate de pachet de drojdie proaspătă)
• 350 ml apă
• un ou
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template