Home »
» Ekmek – pâinea turcească
Ekmek – pâinea turcească
| | Mod de preparare: • După amestecarea tuturor ingredientelor se frământă timp de aproximativ 8 minute, până aluatul devine compact şi uşor de format • Se unge un castron cu ulei şi se lasă aluatul în el timp de aproximativ 1:30 ore • După ce aluatul creşte, se trece în tava de copt aşternută cu hârtie, se desparte în două plăcinte rotunde sau ovale • Se bate oul, se adaugă o lingură de apă şi se unge partea de sus a pâinii • Se fac nişte adâncituri cu degetele şi se presară totul cu susan şi chimen • Se lasă pentru încă 20 de minute • Se coace 7 - 9 minute la 250 °C |
O pâine bună pentru grătare sau gyros. Ingrediente: • 500 g făină (tip 550) • 10 g sare • 1 lingură ulei de măsline • 10 g zahăr (sau 2 linguriţe miere) • un pachet de drojdie uscată (sau jumătate de pachet de drojdie proaspătă) • 350 ml apă • un ou |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.