Home » » Imam Bayildi – „Imamul leşină”

Imam Bayildi – „Imamul leşină”

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:45







Mod de preparare:


• Într-o oală mare cu apă clocotită se opăresc vinetele timp de 7-8 minute, după care se strecoară şi se răcesc

• Se căleşte ceapa în ulei de măsline, se adaugă usturoiul tocat, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe

• se înăbuşe timp de 10 minute, iar la sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat

• Vinetele se taie în jumătăţi şi se scoate din ele un pic de miez

• Miezul se toacă, se amestecă cu legumele, se condimentează după gust cu suc de lămâie şi mirodenii

• În jumătăţile de vânătă se pune umplutura, se stropeşte cu restul de ulei şi se pune la cuptor
• Se coace 45 de minute la 180 ° C

• Le serveşte fierbinte, de preferinţă cu iaurt



Există multe legende legate de acest fel de
mâncare. Una din ele povesteşte că un duhovnic mahomedan, pe numele de Imam, a leşinat când a gustat-o pentru prima dată.



Ingrediente:


• 4 vinete de mărime potrivită
• 4 cepe de mărime potrivită
• 4 căţei de usturoi
• 6 roşii coapte, fără piele, de mărime potrivită
• 100 ml ulei de măsline
• 5 – 6 linguriţe de pătrunjel verde tocat
• 3 linguriţe de zahăr
• 5 linguriţe de suc de lămâie proaspăt
• sare
• piper
• ulei de măsline prim
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template