| Reţetă penru gazpacho – supă rece de legume spaniolă. Există multe variante ale acestei faimoase supe, dar reţeta tradiţională provine din Andaluzia. Gazpacho, servit în mod tradiţional, este o supă prezentată în blide de lemn şi consumată cu linguri de lemn. În timp de caniculă este de nepreţuit. Modul de preparare – gazpacho: • Legumele se spală bine, se scoate pieliţa de pe roşiile opărite, se taie în cubuleţe şi se înlătură seminţele. Castravetele se curăţă, se scot seminţele şi se taie în cubuleţe de aproximativ 1cm. • Ceapa curăţată se toacă mărunt. Usturoiul se striveşte. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie mărunt. • Se ia jumătate din legume, se amestecă cu oţet, ulei, miez de pâine şi apă rece. Apoi se acoperă bine şi se lasă 2 ore în frigider. Legumele rămase se transferă în boluri separate şi se pun în frigider. • Înainte de servire, gazpacho-ul se bate cu telul. Se condimentează după gust cu sare şi piper. Se adaugă câteva cuburi de gheaţă. | |
Ingrediente: (6 persoane) 1,25 kg roşii coapte 1 castravete, 1 ceapă 1 ardei gras verde 2 căţei de usturoi 200 g miez de pâine 4 linguri ulei 2 linguri oţet de vin 1 litru de apă fiartă şi răcită cuburi de gheaţă piper, sare |
Home »
» Gazpacho
Gazpacho
Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:39
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.