| | Reţetă de paella á la Valencia – un fel de mâncare clasic spaniol, provenind din frumoasa Valencia. Oricine a vâzut mâcar o datâ plajele din Valencia îşi doreşte să petreacă acolo următoarele vacanţe, delectându-se cu delicioasele specialităţi spaniole. Modul de preparare – paella: • Se clătesc boabele de fasole mari, albe, se cufundă în apă rece, fiartă în prealabil. Se lasă 12 ore. Se fierb în aceeaşi apă. • Carnea de pui şi de iepure se spală bine şi se taie bucăţi. Se spală fasolea verde. Roşiile se spală, se opăresc, se despieliţează şi se taie bucăţi. • Pe o tigaie mare se încinge ulei, apoi se frig bucăţile de pui pe toate părţile. În acelaşi ulei se pun bucăţile de iepure şi se frig bine din toate părţile. Se adaugă fasolea verde şi se prăjeşte 2 – 3 minute. Se adaugă fasolea fiartă şi roşiile tăiate. Se adaugă boia şi se amestecă. Orezul se toarnă încet şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă şofranul şi sarea. Se adaugă apă, se aduce la fierbere şi se fierbe la foc mic, cu capac. Din acest moment nu se mai amestecă. • Paella se fierbe cel mult 18 – 20 minute. Se ia jos de pe foc şi se lasă 5 minute pentru ca mâncarea "să se coacă". Se serveşte în tigaie. |
Ingrediente: (4 persoane) 750 g carne de pui 500 g carne de iepure 400 g orez 250 g fasole verde păstăi 200 g fasole 100 g roşii 50 ml de ulei 800 ml apă 1 lingură de boia dulce de ardei piper, sare, şofran |
Home »
» Paella
Paella
Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:38
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.