Home » » Paella

Paella

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:38




Reţetă de paella á la Valencia – un fel de mâncare clasic spaniol, provenind din frumoasa Valencia. Oricine a vâzut mâcar o datâ plajele din Valencia îşi doreşte să petreacă acolo următoarele vacanţe, delectându-se cu delicioasele specialităţi spaniole.

Modul de preparare – paella:
• Se clătesc boabele de fasole mari, albe, se cufundă în apă rece, fiartă în prealabil. Se lasă 12 ore. Se fierb în aceeaşi apă.

• Carnea de pui şi de iepure se spală bine şi se taie bucăţi. Se spală fasolea verde. Roşiile se spală, se opăresc, se despieliţează şi se taie bucăţi.

• Pe o tigaie mare se încinge ulei, apoi se frig bucăţile de pui pe toate părţile. În acelaşi ulei se pun bucăţile de iepure şi se frig bine din toate părţile. Se adaugă fasolea verde şi se prăjeşte 2 – 3 minute. Se adaugă fasolea fiartă şi roşiile tăiate. Se adaugă boia şi se amestecă. Orezul se toarnă încet şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă şofranul şi sarea. Se adaugă apă, se aduce la fierbere şi se fierbe la foc mic, cu capac. Din acest moment nu se mai amestecă.

• Paella se fierbe cel mult 18 – 20 minute. Se ia jos de pe foc şi se lasă 5 minute pentru ca mâncarea "să se coacă". Se serveşte în tigaie.



Ingrediente: (4 persoane)
750 g carne de pui
500 g carne de iepure
400 g orez
250 g fasole verde păstăi
200 g fasole
100 g roşii
50 ml de ulei
800 ml apă
1 lingură de boia dulce de ardei
piper, sare, şofran
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template