Ingrediente
500 g creveti
1 albus
1 lingura de amidon
400 g legume congelate
1 rasa lingurita zahar maro (light)
1 lingurita ghimbir tocat
1 lingurita sos fasole iute (optional)
1 fir de ceapa verde
1 lingura de sos de soia (light)
1 lingura de vin de orez chinezesc
1 lingura de pasta de rosii
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se decorticheaza
crevetii si se curata de intestine – daca aveti creveti gata prajiti si/sau congelati cu atat mai bine. Se pun crevetii decorticati intr-un castron si se amesteca cu
albusul de ou si cu
amidonul. Intr-o tigaie se pune la incins
ulei si se prajesc crevetii. Sunt gata in cateva minute, capata o usoara culoare roz. Se scot si se scurg de surplusul de ulei.
Se pun la incins 2-3 linguri de ulei si se pun
legumele cu ligurita de
zahar. Se amesteca 3 minute apoi se scot si se pun in mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazare, fasole verde, broccoli, etc.
In aceeasi tigaie se lasa 2 linguri de ulei si se adauga
ghimbirul tocat si
ceapa taiata fin. Se amesteca 1 minut si se adauga crevetii. Se mai amesteca inca 1 min si se pune
sosul de soia,
vinul de orez. Se pun jumatate din creveti pe farfurie. Cealalata jumatate se amesteca cu lingura de
pasta de tomate, pe foc, pana se fac rosii, aproximativ inca 1 minut.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.