Home » » Porc cu lemongrass

Porc cu lemongrass

Written By Marijuana on luni, 7 decembrie 2009 | 22:06

Ingrediente


350 g carne de porc
1 tulpina de lemongrass
2 fire de ceapa verde
1 ardei iute
25 g alune prajite nesarate
1 lingura de sos de peste (fish sauce)
1 lingura de ulei de arahide
1/2 lingurita de zahar maro (light)
1 catel de usturoi
sare, piper

Mod de preparare



Ingredientele si cat de fin se taie lemonngras-ul

Se taie carnea de porc in fasii de 5 cm lumgime si 1 am latime. Se toaca marunt lemongrass-ul, iar ceapa verde se taie in bucatele de 1-2 cm. Se amesteca bine, bine carnea cu lemongrass-ul, ceapa, sarea si piperul. Se lasa 30 de minute sa se marineze.

Se taie felii subtiri ardeiul si catelul de usturoi. Se taie in patru arahidele.


Pasul 3

Se incinge uleiul intr-o tigaie sau in wok si se pune carnea de porc marinata la prajit. Se tine la foc mediu-mare (aragaz 6-7) 3-5 minute.


Porc cu lemongrass si fidea

Se adauga in tigaie ardeiul si usturoiul taiat si se prajesc toate pana este gata carnea, cam inca 7 minute.

Se adauga zaharul, sosul de peste, alunele taiate marunt si mai lasa pe foc 1 minut. Se serveste calda.

Sugestii



Se poate servi alaturi de taitei din orez cu sos dulce-acrisor.

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template