Ingrediente
350 g carne de porc
1 tulpina de lemongrass
2 fire de ceapa verde
1 ardei iute
25 g alune prajite nesarate
1 lingura de sos de peste (fish sauce)
1 lingura de ulei de arahide
1/2 lingurita de zahar maro (light)
1 catel de usturoi
sare, piper
Mod de preparare
Se taie
carnea de porc in fasii de 5 cm lumgime si 1 am latime. Se toaca marunt
lemongrass-ul, iar
ceapa verde se taie in bucatele de 1-2 cm. Se amesteca bine, bine carnea cu lemongrass-ul,
ceapa,
sarea si
piperul. Se lasa 30 de minute sa se marineze.
Se taie felii subtiri
ardeiul si catelul de
usturoi. Se taie in patru
arahidele.
Se incinge uleiul intr-o tigaie sau in wok si se pune carnea de porc marinata la prajit. Se tine la foc mediu-mare (aragaz 6-7) 3-5 minute.
Se adauga in tigaie ardeiul si usturoiul taiat si se prajesc toate pana este gata carnea, cam inca 7 minute.
Se adauga
zaharul,
sosul de peste,
alunele taiate marunt si mai lasa pe foc 1 minut. Se serveste calda.
Sugestii
Se poate servi alaturi de taitei din orez cu sos dulce-acrisor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.