- 1 kg cotlete de porc
- 6 cartofi
- 1 cutie de ciuperci
- 100 g cascaval
- 1 ceapa
- 3-4 lingun lapte
- 1-2 linguri de unt
- 1 galbenus
- ulei
- sare
- piper
- boia.
- Cureti cartofii, ii speli si îi pui la fiert, iar cascavalul il dai pe razatoarea fina.
- Cotletele de porc le presari cu sare, piper si boia si le rumenesti bine in ulei incins.
- Pasezi cartofii, ii amesteci cu laptele, untul si galbenusul ca sa obtii un piure nu prea moale si potrivesti de sare si piper.
- Cureti ceapa, speli si ciupercile, le tai pe toate marunt si le calesti in putin ulei.
- Asezi cotletele unul langa altul intr-o tava in care ai pus si ulei.
- Pe fiecare felie de carne pui piure cu ajutorul unui cornet pe margine, de jur împrejur, iar in mijloc pui 1-2 linguri de ciuperci cu ceapa.
- Presari cascaval ras si dai totul la cuptor pentru 10 minute.
Sunt foarte bune cat sunt calde!
Cum decorezi:
Pune printre cotlete cateva fasii de castravete si de gogosar. Vor impresiona oricum orice musafir pretentios.
Bucatarul te invata:
Dupa ce ai prajit cotletele, pune-le pe servetele ca sa mai absoarba din ulei.
Pregatire: 45 minute
Coacere: 10 minute
Portii: 7-8 portii

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cotlet de Craciun "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.