- 1 kg pulpa de porc fara os
- 3 cepe
- 2 cuisoare
- 5 catei de usturoi
- cimbru
- 1 pahar vin alb
- 1 cana apa
- 300 g ciuperci
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 lingura orez
- 1 ou
- patrunjel verde
- sare
- piper boabe si macinat
- ulei
- Speli bine pulpa, apoi o desfaci cu cutitul si o bati cu ciocanul de snitele pana obtii o bucata de carne subtire.
- Cureti ciupercile, 2 cepe, morcovul si ardeiul, le speli, apoi tai ceapa marunt, ciupercile felii, dai morcovul pe razatoare, iar ardeiul il toci.
- Calesti ceapa cu ciupercile pana scade zeama pe care si-o lasa ciupercile, apoi le amesteci cu morcovul ras,
- ardeiul tocat, oul, verdeata, orezul inmuiat, sare si piper dupa gust.
- Intinzi compozitia obtinuta pe bucata de carne, o rulezi, o legi cu ata sau o prinzi cu scobitori si o asezi intr-o tava in care ai turnat si putin ulei.
- Cureti si tai in jumatate ceapa ramasa, infigi în fiecare cate un cuisor si pui in tava cu carne odatã cu usturoiul taiat feliute, o cana de apa, cimbru, sare si boabe de piper dupa gust.
- O dai la cuptor, la foc potrivit, iar dupa jumatate de ora, torni si vinul si lasi pana ce carnea se rumeneste frumos.
- O lasi sa se raceasca, apoi desfaci ata sau scoti scobitorile si o tai felii.
- Aduci pulpa la masa cu sosul din tavã, fierbinte si strecurat.
Cateva fasii de morcov si de gogosar si 4-5 frunze de patrunjel vor da culoare feliilor de carne.
Bucatarul te invata:
Reteta iese buna si cu ceafa de porc nu foarte grasa.
Pregatire: 40 minute
Coacere: 1 ora
Portii: 7-8 portii

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pulpa de porc umpluta cu legume "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.