- 1 kg carne de porc
- 300 g ciuperci proaspete
- 1 morcov
- 50 g masline
- 2 cepe
- 150 g costita
- sare
- piper
- 1 cescuta de ulei
- 1 cana de vin alb sec.
- Tai carnea ca pentru snitele si o bati intinzand-o ca pentru acest preparat.
- O presan cu sare si piper si o lasi asa pana ce pregatesti umplutura.
- Cureti cepele, le tai marunt si le pui la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
- Intre timp, cureti ciupercile, maslinele si le tai felii, iar morcovul cubulete.
- Le adaugi cepei si lasi sa se caleasca impreuna.
- Aceasta este umplutura.
- Pe carnea batuta asezi in mijloc doua linguri din compozitia de ciuperci.
- Aduni colturile carnii, le pui un guleras de costita si apoi prinzi totul cu doua scobitori.
- Asezi saculetii in tava, pui ulei amestecat cu vin si dai la cuptor. stropesti din cand in cand cu zeama din tava.
- Garnitura cea mai buna este de piure de cartofi, cartofi natur si muraturi.
Pregatire: 15 minute
Coacere: 1 ora
Cum decorezi:
Asezi saculetii pe o farfurie intinsa (sau un platou) si printre acestia frunze mici de salata, rondele de morcovi si de masline.

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Saculeti de carne umpluti cu ciuperci "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.