Home » » Inghetata din pepene galben

Inghetata din pepene galben

Written By Traff|c on luni, 22 iunie 2009 | 17:59

Iti trebuie:
  • 1 pepene galben (cam de 1 kg)
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 200 g smantana
  • 3 linguri coniac
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 200 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Taie in jumatati pepenele, curata-l de seminte si coaja, dupa care taie-l in felii subtiri. Pune-le intr-un castron si pudreaza-le cu zaharul vanilat.
  2. Pe baie de aburi, bate galbenusurile cu zaharul si laptele pana se ingroasa. Da vasul la o parte si lasa sa se raceasca. Adauga apoi in compozitie coniacul, smantana si miezul de pepene trecut prin sita, plus siropul pe care l-a lasat.
  3. Pune compozitia in forme si da-o la congelator.
Portii: 6-8
Preparare: 40 minute

Bucatarul te invata:
La noi in tara, pepenele galben se mananca in chip de desert, la sfarsitul mesei, indulcit sau nu cu zahar. In alte tari, el se serveste la inceputul mesei, ca un hors d'oeuvre, cu sare si piper, iar dupa el se poate bea un pahar.

Inghetata pepene galben
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Inghetata pepene galben "
Va dorim " Pofta Buna ".
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template