- 1 pepene galben (cam de 1 kg)
- 5 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 200 g smantana
- 3 linguri coniac
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- 200 g zahar
- Taie in jumatati pepenele, curata-l de seminte si coaja, dupa care taie-l in felii subtiri. Pune-le intr-un castron si pudreaza-le cu zaharul vanilat.
- Pe baie de aburi, bate galbenusurile cu zaharul si laptele pana se ingroasa. Da vasul la o parte si lasa sa se raceasca. Adauga apoi in compozitie coniacul, smantana si miezul de pepene trecut prin sita, plus siropul pe care l-a lasat.
- Pune compozitia in forme si da-o la congelator.
Preparare: 40 minute
Bucatarul te invata:
La noi in tara, pepenele galben se mananca in chip de desert, la sfarsitul mesei, indulcit sau nu cu zahar. In alte tari, el se serveste la inceputul mesei, ca un hors d'oeuvre, cu sare si piper, iar dupa el se poate bea un pahar.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Inghetata pepene galben "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.