- 1/2 kg visine
- 750 ml lapte
- 300 g zahar tos
- samburii visinelor.
- Speli visinele, le cureti de samburi si codite si le maruntesti fie cu mixerul, fie prin sita. Zdrobesti samburii (in piulita sau inveliti intr-un servet si cu ciocanul) si ii pui la fiert cu laptele si zaharul timp de 8-10 minute, amestecand incontinuu.
- Iei vasul de pe foc, strecori laptele cu samburi si il amesteci cu visinele, pasate.
- Pui toata crema intr-un vas care merge la congelator, unde o vei lasa minimum 2 ore.
Pregatire: 20 minute
Bucatarul te invata:
- Poti folosi si apa in loc de lapte, dar in acest caz inghetata va avea " ace de gheata ".
- Pentru un gust mai bun, inainte de a o da la rece adauga putina frisca si amesteca, iar la sfarsit decoreaz-o cu frisca si fructe.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Inghetata de visine "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.