Home » » Sanatatea din patrunjel

Sanatatea din patrunjel

Written By Marijuana on sâmbătă, 26 martie 2011 | 22:39

Alimentele verzi sunt recomandate in general pentru o alimentatie sanatoasa. Nici patrunjelul nu face o exceptie. Este o adevarata sursa de sanatate.

Patrunjelul este o planta puternic aromat, dar cel mai adesea nu ocupa un rol important in mancaruri. El este folosit in cantitati mici pentru a decora sau ca si garnitura. Atat frunzele de patrunjel, cat si radacinile sunt folosite in prepararea mancarii, ca condimente şi garnitura in intreaga lume

Continutul sau bogat in vitaminele A si C si minerale, fier, mangan, potasiu si calciu reomanda patrunjelul pentru a tratarea problemelor digestive, problemelor cu rinichii, artrita, problemelor ale vezicii urinare, tulburarile menstruale, problemelor ale prostatei, ficatului si splinei, bolilor precum anemia, artrita, infecţii microbiene sau sciatica. Prime patrunjel verde este o sursa buna de vitamina K,acid folic sau vitamina B9. De exemplu, patrunjelul contine mai multa vitamina C decat multe alte legume sau fructe, de trei ori mult decat portocale si aproximativ aceeasi cantitate de vitamina C ca si coacazele negre.

Patrunjelul este mai ales o modalitate buna de a detoxifierea a sangelui. De altfel va poate ajuta la dezintoxicarea corpul dumneavoastra, deoarece este plin de antioxidanti, cum ar fi flavonoidele. Desigur, numai patrunjel nu poate ajuta sa elimine toate toxinele forma corpului. Dar daca tineti o dieta de detoxifiere puteti include in aceasta si patrunjel. Puteti prepara si ceai din aceasta, care consumat in mod constat detoxifiaza in timp organismul. Pentru tenul cu eruptii sunt recomandate mastile cu patrunjel pentru ca acesta le atenueaza datorita proprietatii de stimulare a circulatiei sangelui din capilare.

Pentru aspect, gust sau pentru beneficiile pe care le aduce, patrunjelul merita consumat. Proaspat, uscat sau chiar sub forma de suc, aduce un plus de energie si vitamine.

Nu va zgarciti la adaugarea patrunjelului in salate sau chiar in mancaruri gatite, chiar daca consumat in stare proaspata este mult mai sanatos. Sa fie verdeata in orice salata, atata timp cat verdele din salata garanteaza energie!

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template