Home » » 3 alimente pentru o inima sanatoasa

3 alimente pentru o inima sanatoasa

Written By Marijuana on sâmbătă, 26 martie 2011 | 22:35

Ce faceti pentru inima dumneavoastra? O ingrijiti corespunzator? Alimentatia dumneavoastra o poat fie ajuta, fie impiedica sa fie sanatoasa.

Un stil sanatos de viata presupune si o atentie deosebita acordata organismului nostru. Astfel nu trebuie doar sa tratam eventualele boli pe care le avem, ci sa prevenim bolile la care suntem predispusi. Cand vine vorba despre inima, trebuie discutat aspectul obieceiurile nesanatoase care ii pot face mult rau. Fumatul si consumul de alcool sunt doua dintre cele mai periculoase vicii pentru inima. De alfel si consumul de alimente grase are efecte negative ale acesteia.

Un regim echilibrat de alimentatie este prietenul inimii sanatoase: o ajuta sa functioneze la parametri normali si in acelasi timp previne afectiunile. Alimentatia benefica inimii include alimente sanatoase, dintre care cele trei de mai jos se arata a fi cele mei eficiente in ingrijirea inimii.

1. Somonul

Carnea portocalie a somonului este recomanda mai ales datorita valorii calorice scazute si a continutului bogat in proteine si acizi grasi omega 3. Evitati insa sa il consumati prajit sau gatit cu mult ulei. Cel mai bine ar fi sa il gatiti la gratar, sa il fierbeti in apa sau pe aburi. In general, somonul protejeaza impotriva aritmiei, previne si controleaza presiunea si tensiunea din sange. Un alt mare avantaj al somnului este faptul ca poate fi gatit in nenumarate feluri si se pot gasi o mare varietate de combinatii.

2. Afinele

Antioxidantii puternici continuti de afine ajuta revenirea bolilor. Antocianina se numara printre acesti antioxidanti din afine. Aceasta da culoarea albastra intensa a acestor fructe, iar in organismul uman previne depunerea colesterolului. Afinele sunt responsabile scaderii colesterolului datorita continutului bogat in fibre si vitamina C. Consumate in stare naturala, alaturi de alte fructe, inlocuind dulciuri din comert sau sub forma de suc, afinele pot deveni un instrument de ingrijire a inimii.

3. Soia

Fibre, vitamine si minerale, pe toate le gasim in soia. Consumul zilnic al acesteia poate aduce un aport suficient de vitamine si minerale Doar o masă de proteine de soia este suficient pentru a finaliza cerinţelor dumneavoastră de zi cu zi pentru vitaminele si mineralele. O dieta bogata de proteine din soia ajuta la scaderea a ceea ce numim colesterol rau. Acest lucru este foarte bun in prevenirea bolilor de inima

Nu lasati evolutia inimii la voia intamplarii. Este usor de ingrijit printr-o alimetatie corespunzatoare.

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template