Home » » Grasimile saturate favorizeaza aparitia depresiei

Grasimile saturate favorizeaza aparitia depresiei

Written By Marijuana on sâmbătă, 6 februarie 2010 | 13:56


Alimentele bogate in grasimi saturate si in zaharuri favorizeaza aparitia depresiei la femei, provocand stari emotionale fluctuante, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii australieni, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au aratat ca fluctuatiile emotionale sunt mai frecvente in cazul femeilor care consuma alimente ce contin un nivel mare de grasimi si zahar.

Starile de spirit schimbatoare sunt mai des intalnite la femeile, cu varste intre 20 si 93 de ani, care timp de mai mult de zece ani au mancat alimente procesate si bogate in grasimi.

, a spus doctorul Felice Jacka.

Concluziile se bazeaza pe 10 ani de observatie a influentei regimului alimentar asupra a 1.046 de femei. Dintre acestea, 925 nu sufereau de oscilatii emotionale, in timp ce 121 aveau simptome de depresie si anxietate, potrivit studiului publicat in American Journal of Psychiatry.

Relatia intre comportamentul alimentar si anumite afectiuni psihiatrice a fost validata pentru toate categoriile de varsta, greutate, nivel economic, statut social si obiceiuri de consum pentru tigari si alcool.

Studiul arata ca sunt necesare noi investigatii pentru a putea determina daca o dieta nesanatoasa provoaca un declin al functiilor mintale sau daca este valabila reciproca.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template