Home » » Obsesia pentru alimentatia sanatoasa

Obsesia pentru alimentatia sanatoasa

Written By Marijuana on sâmbătă, 6 februarie 2010 | 13:55


Obsesia pentru o alimentatie sanatoasa poate fi daunatoare organismului, putand conduce la aparitia unor boli grave, potrivit specialistilor in nutritie britanici.
Persoanele care refuza sa manance grupe intregi de alimente pentru ca isi fac prea multe griji referitoare la puritatea hranei consumate isi risca atat sanatatea mintala cat si pe cea fizica.

Oamenii de stiinta spun ca au constatat astfel de comportamente extreme, cunoscute sub numele de .
Persoanele care sufera de aceasta boala au, in general peste 30 de ani, apartin clasei de mijloc si au studii superioare.
In timp ce pacientii suferind de anorexie isi impun restrictii severe in privinta cantitatii de alimente consumate, pacientii suferind de ortorexie au in vedere calitatea hranei.

impuse variaza de la o persoana la alta, iar pacientii isi impun sa manance doar , eliminand uneori complet din dieta lor zilnica zaharul, sarea, cafeaua, alcoolul, graul, glutenul, drojdia, soia, porumbul si produsele lactate.

Alimentele obtinute din culturi tratate cu pesticide sau care contin aditivi artificiali sunt si ele eliminate.

Desi aceste obiceiuri alimentare par mai degraba excentrice, ele pot avea efecte negative grave asupra sanatatii. Renuntarea la o intreaga grupa de alimente conduce la malnutritie, iar aplicarea unor reguli rigide face ca o iesire la restaurant cu prietenii sa devina imposibila, afectand grav relatiile de cuplu si cele de prietenie.

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template