Home » » Mazare cu piept de pui

Mazare cu piept de pui

Written By Marijuana on duminică, 24 ianuarie 2010 | 19:51


Mazarea cu piept de pui este o mancare delicioasa si satioasa, cu putine calorii. Bogata in proteine, glucide, vitamine si saruri minerale, mai ales substante azotoase, mazarea este o leguma ieftina si usor de gatit.
Mazarea asigura substante nutritive organismului. O portie de mazare conservata furnizeaza 45% din necesarul zilnic de magneziu, 40% vitamina K, 35% vitamina A, 35% vitamina C, 30% fosfor, 25% zinc, 20% magneziu, 25% proteine, 22% potasiu. Cred ca sunt suficiente motive pentru a prepara si savura aceasta reteta!

Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 750 g mazare verde boabe (3 conserve mici); 1/2 piept de pui; 1 ceapa; 1/2 de ardei gras, rosu; 1 rosie; 2 linguri de pasta de tomate; 1 morcov; 1 lingura de amidon; 1 legatura de marar; 500 ml supa de pui; 3 linguri de ulei; sare si piper.

Preparare mazare cu piept de pui: Se taie pieptul de pui cuburi, se toarna 3 linguri de ulei intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita (eu gatesc in wok, tigaia chinezeasca) si se incinge uleiul, la foc mediu. Se adauga cuburile de pui in tigaie si se rumenesc bine, amestecand din cand in cand. Cat se rumenste carnea de pui, curatati si tocati ceapa marunt si adaugati-o in tigaie peste carne. Lasati-o sa se rumeneasca pana devine translucida. Tocati marunt ardeiul gras si morcovul, si adaugati totul peste pui, dupa ce ceapa a devenit translucida. Amestecati din cand in cand si lasati totul la rumenit 5 minute.

Intre timp preparati supa de pui (eu folosesc cuburi concentrate, un cub la 500 ml de apa). Decojiti rosia si tocati-o cuburi mici. Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati in tigaie rosia tocata si mai lasati sa fiarba totul inca 5 minute. Adaugati supa de pui, din care opriti 100 de ml intr-un bol sa se raceasca (va fi necesara pentru dizolvarea amidonului). Adaugati si pasta de tomate in tigaie, amestecati bine pentru a se dizolva si mai lasati sa fiarba 10 minute.

In final, condimentati cu sare (daca mai este cazul, deoarece concentratul de pui contine si el sare) si piper, dupa gust, dizolvati amidonul in supa pastrata in bol si turnati in tigaie sosul rezultat. Adaugati si mazarea, dupa care mai lasati sa fiarba la foc mic inca 5 minute, amestecand permanent. Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati mararul verde, tocat, si stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 10 minute si se poate servi.

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template