Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui, taiat fasii subtiri de 2 cm lungime; 2 cepe rosii, tocate julien; 250 g rosii, taiate cuburi, fara seminte; 400 g fasole verde; 100 g costita, taiata cuburi mici; 30 g unt, pentru prajit; sare si piper dupa gust; 2 linguri de faina; 250 ml de bere; 250 ml supa de pui din 1/2 de cub de concentrat de pui; 125 g smantana.
Pregatire ingrediente necesare: Puneti o oala cu apa pe foc si lasati sa fiarba apa. Pana fierbe apa, tocati ceapa julien si puneti-o intr-un bol. Taiati pieptul de pui fasii lungi, de 2 cm si de 1/2 de cm grosime, si puneti-le pe o farfurie. Puneti berea intr-un pahar si n-o beti, chiar daca va tenteaza . Tocati costita in cuburi mici si puneti-le pe o farfurioara. In alte farfurioare puneti smantana, faina si untul. Rosiile taiati-le in doua, scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite si lasati doar pulpa, fara zeama si samburi. Tocati apoi pulpa cuburi si puneti-o intr-un bol alaturi de celelalte ingrediente.
Daca apa a inceput sa fiarba puneti fasolea in apa si lasati-o sa fiarba 5 minute. Pregatiti si supa, din 1/2 de cub de concentrat de pui, iar cand este gata puneti-o intr-un pahar sa o aveti la indemana. Dupa ce fasolea a fiert 5 minute, scurgeti-o de apa si, practic, aveti toate ingredientele pregatite.
Preparare sote de pui in sos de bere: Puneti untul in tigaie la topit si adaugati costita sa se rumeneasca. Dupa ce s-a rumenit 2 minute adaugati si fasiile de pui si rumeniti-le, amestecand tot timpul pana devin aurii. Adaugati un praf de sare si de piper macinat, dupa care adaugati faina si amestecati bine. Mai lasati sa se rumeneasca 2 minute, amestecand permanent.
Adaugati supa, berea si fasolea si lasati sa fiarba pana incepe sa se ingroase sosul.
In final, adaugati smantana, ceapa si rosiile, si amestecati bine pentru a se incorpora toate ingredientele in mod uniform. Adaugati, daca mai este nevoie, sare si piper dupa gust (eu mananc mai picant si am adaugat inca o jumatate de lingurita de piper), si lasati sa dea o data in clocot. Stingeti si soteul este gata.
Cand serviti, puteti presara patrunjel verde, tocat, pe deasupra. Se serveste cald sau rece cu paine de casa sau lipie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.