Home » » Sote de pui in sos de bere

Sote de pui in sos de bere

Written By Marijuana on duminică, 24 ianuarie 2010 | 19:50


Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui, taiat fasii subtiri de 2 cm lungime; 2 cepe rosii, tocate julien; 250 g rosii, taiate cuburi, fara seminte; 400 g fasole verde; 100 g costita, taiata cuburi mici; 30 g unt, pentru prajit; sare si piper dupa gust; 2 linguri de faina; 250 ml de bere; 250 ml supa de pui din 1/2 de cub de concentrat de pui; 125 g smantana.

Pregatire ingrediente necesare: Puneti o oala cu apa pe foc si lasati sa fiarba apa. Pana fierbe apa, tocati ceapa julien si puneti-o intr-un bol. Taiati pieptul de pui fasii lungi, de 2 cm si de 1/2 de cm grosime, si puneti-le pe o farfurie. Puneti berea intr-un pahar si n-o beti, chiar daca va tenteaza :) . Tocati costita in cuburi mici si puneti-le pe o farfurioara. In alte farfurioare puneti smantana, faina si untul. Rosiile taiati-le in doua, scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite si lasati doar pulpa, fara zeama si samburi. Tocati apoi pulpa cuburi si puneti-o intr-un bol alaturi de celelalte ingrediente.

Daca apa a inceput sa fiarba puneti fasolea in apa si lasati-o sa fiarba 5 minute. Pregatiti si supa, din 1/2 de cub de concentrat de pui, iar cand este gata puneti-o intr-un pahar sa o aveti la indemana. Dupa ce fasolea a fiert 5 minute, scurgeti-o de apa si, practic, aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare sote de pui in sos de bere: Puneti untul in tigaie la topit si adaugati costita sa se rumeneasca. Dupa ce s-a rumenit 2 minute adaugati si fasiile de pui si rumeniti-le, amestecand tot timpul pana devin aurii. Adaugati un praf de sare si de piper macinat, dupa care adaugati faina si amestecati bine. Mai lasati sa se rumeneasca 2 minute, amestecand permanent.
Adaugati supa, berea si fasolea si lasati sa fiarba pana incepe sa se ingroase sosul.

In final, adaugati smantana, ceapa si rosiile, si amestecati bine pentru a se incorpora toate ingredientele in mod uniform. Adaugati, daca mai este nevoie, sare si piper dupa gust (eu mananc mai picant si am adaugat inca o jumatate de lingurita de piper), si lasati sa dea o data in clocot. Stingeti si soteul este gata.

Cand serviti, puteti presara patrunjel verde, tocat, pe deasupra. Se serveste cald sau rece cu paine de casa sau lipie.

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template