- 1/2 cap de porc
- 2 picioare de porc
- 500 g pulpa de porc
- 1 mana buna cu sorici feliat
- 1 morcov
- 1ceapa
- 1 capatana de usturoi
- piper boabe
- sare.
- Spala bine toata carnea, apoi pune-o la fiert in apa rece, la foc mic.
- Umple oala cu apa si las-o sa scada incet.
- Dupa o ora, adauga legumele curatate si intregi, piperul si sarea.
- Piftia este gata cand carnea se desprinde de pe os, cam dupa 4 ore.
- Cand carnea e fiarta, se strecoara.
- Da zeama la rece pentru 1/2 ora, cat sa se stranga grasimea deasupra. In felul acesta, vezi usor si daca zeama esie legata bine sau mai trebuie sa scada.
- la toata grasimea cu o lingura, pune din nou zeama la incalzit si adauga usturoiul pisat, da intr-un clocot, apoi strecoara din nou zeama.
- Aranjeaza in vase carnea si toarna zeama peste ea.
- Da la rece.
Pregatire: 5 ore

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Piftie "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.