- 300 g faina
- 70 g amidon
- 1 lingura rasa cu praf de copt
- 250 g unt
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar
- 150 g nuci macinate
- sare
- 1 plic cu vanilie lichida
- 300 g ciocolaia
- 4-5 linguri cu frisca lichida.
- Freaca untul si elimina apa.
- Adauga zaharul si galbenusurile pana obtii o crema.
- Separat, amesteca intr-un castron faina cu amidonul, sarea si praful de copt.
- Amesteca bine cele doua compozitii, adauga vanilia lichida si nuca.
- Framanta un aluat molut, da-i forma de bila.
- Inveleste in folie si da la rece pentru 30 de minute.
- Apoi, rupe bucati de aluat si formeaza biluta.
- Tavalestele prin zahar si aseaza-le pe o tava tapetata cu hariie de copt.
- Preseaza cu degetul mijlocul fiecarui banut.
- Coace 12-15 minuie.
- Topeste la bain-marie ciocolata si adauga frisca lichida.
- Cand ai scos tava, mai preseaza fiecare nasturel in parte si umple mijlocul cu ciocolata topita.
Pregatire: 60 minute

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Nasturei "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.