Pandispan cu frisca si cirese, un desert care se prepara rapid si care va fi un deliciu savurat cu cei dragi.
Ingrediente
5 oua

300 grame zahar

8 linguri de apa

250 gr. faina

1 pliculet praf de copt

cirese din compot

1 fiola esenta de vanilie

1 budinca plic

2 plicuri frisca
Mod de preparare
Zaharul impreuna cu galbenusurile si cele opt linguri de apa se dau la mixer 2 minute pana compozitia devine spumoasa. In compozitia obtinuta se adauga 250 gr. faina si praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu margarina, se toarna compozitia si se da la cuptor la temperatura moderata, cca 25-30 de minute.

Intre timp se face budinca, se amesteca cu ciresele din compot (fara samburii) si se pregateste si frisca.

Intr-o tava peste care s-a pus o folie, se toarna siropul (zeama de la compot, esenta de vanilie, si putin zahar, plus 150 ml apa), se va pune blatul, peste el budinca, iar la sfarsit frisca.

Se taie in patratele mici si se orneaza cu cate o cireasa fiecare patratel.
Pofta mare!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.