Ingrediente: Blatul: • 2 ceşti cu făină cernută • 4 linguriţe de unt, nu margarină • ½ ceaşcă de zahăr granulat • 1 ou mare • 1 linguriţă de praf de copt Budinca cu brânză: • 3 ceşti de brânză frecată • ½ ceaşcă de mălai de porumb • 1 linguriţă de sodă de copt • 1 ceaşcă de zahăr granulat • 4 ouă mari • ½ linguriţă de coajă de lămâie rasă • ½ de linguriţă de esenţă de vanilie • 1 ceaşcă de smântână acră • 1 ceaşcă de stafide Modul de preparare: Blatul sau coaja: • Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele; se adaugă unt, se amestecă până ce aluatul devine omogen • Se împarte aluatul în două părţi • Prima jumătate acoperă fundul tigăii până la 23 de cm, cealaltă jumătate se toarnă până la linia de pe margine • Se poate încerca să se facă acest lucru cu mâinile • Se răceşte înainte de a fi umplut Budinca: - Se încinge cuptorul până la 190 grade C - Se rade brânza prin sită - Se amestecă pudra de porumb cu soda de copt - Intr-un castron mare se amestecă brânza, zahărul, ouăle, coaja de lămâie şi vanilia - Se bate până la o consistenţă omogenă - Se adaugă amestecul cu pudră de porumb şi sodă de copt - Se toarnă smântâna, se adaugă stafidele şi se amestecă - Se toarna compoziţia pregătită în blat şi se coace o oră - Miezul trebuie să fie moale - Se stinge cuptorul şi se lasă uşa deschisă - Se lasă prăjitura să se răcească la temperatura camerei - Se serveşte la temperatura camerei |
Käsekuchen-ul este un desert foarte popular nu doar în Germania, ci în toată lumea. Încă din perioada Imperiului Roman budinca cu brânză era preferată. Cea mai veche reţetă pentru budinca cu brânză dateză în izvoarele germane din anul 1596, când Anna Alarm a trecut-o pentru prima dată în cartea de bucate. 100 de ani mai târziu, în Cartea de Bucate de la Nurnberg erau amintite câtea moduri de preparare a budincii. Baza o constituie totodeauna brânza nesărată, la care se adaugă zahăr, ouă şi lapte, după care compoziţia astfel obţinută se bagă la cuptor. Cel mai adesea la budinca cu brânză se adaugă căpşuni, zmeură, coacăze roşii şi negre, vişine, afine ; fructe : mere, prune, portocale, stafide, migdale etc. | |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.