Home » » Bucătăria germană

Bucătăria germană

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:31

Ziua berii - Octoberfest


Germanilor le plac sărbătorile de familie şi chiar felurile obişnuite de mâncare se consumă într-un cerc mare al familiei. Oricine ştie că germanilor le place berea şi ea este băutura numărul unu în Germania. De aceea, în fiecare an se bucură de popularitate sărbătoare berei – Oktoberfest.

Dintre cele mai cunoscute soiuri de bere fac parte : pils – berea tradiţională, amăruie, şi weizen – albă la fermentarea iniţială, cu 50 % pondere smalţ de grâu. În timpul Oktoberfestului se mănâncă multe mezeluri şi ciolan afumat.

Nici o zi fără cafea

Dintre băuturi, cafeaua este mai populară decât ceaiul. Cuvântul « Kaffeekuchen » semnifică prăjitură cu cafea, adică atunci când se bea cafea, se serveşte şi un desert preferat.



Varză murată

In Germania foarte populară este varza fiartă, călită şi murată. Ea a apărut pe teritoriul Germaniei cu mult timp în urmă şi de atunci îşi păstrează rolul său în bucătăria germană.

Varza verde se pune la murat ca Sauerkraut, cea roşie se fiebe cu mere şi se numeşte Apfelrotkohl. In afară de varză, germanilor le plac sparanghelul.

Sezonul pentru sparanghel ţine din aprilie până în iunie. În acest timp foarte multe restaurante servesc aşa numitul meniu cu sparanghel.


Bucătăria germană are o bogată şi interesantă istorie, iar tradiţia culinară se deosebeşte destul de mult în diferite părţi ale Germaniei.

Însăşi noţiunea de bucătărie unitară germană a apărut doar în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, odată cu unirea landurilor germane într-un singur stat.

Tradiţii regionale

În partea de vest a Germaniei – Schwarwald şi Baden-Wittemberg – s-a resimţit destul de puternic influenţa Elveţiei şi a Franţei vecine. Un rol foarte important în bucătărie îl joacă legumele.

Iar în sud, îndeosebi în Bavaria, se mănâncă mai multe grăsimi şi poate tocmai de aceea, mulţi ani bucătăria germană a fost considerată foarte grasă şi nu s-a bucurat de popularitate în lume. Cu toate acestea, bucătăria germană aparţine unor bucătării rafinate şi este cunoscută nu doar în Germania.

Cârnaţii - produsul naţional bine cunoscut

Mâncărurile din bucătăria germană sunt totdeauna hrănitoare, calorice şi foarte gustoase. Un rol important îl are carnea, îndeosebi carnea de porc, care este pregătită în mai multe feluri. Cred că nu există în lume un om care să nu fi auzit măcar o singură dată în viaţă de cârnaţii germani, de exemplu frankfurterki.

Cirobele în Germania nu sunt prea populare, cea mai cunoscută este Gulaschsuppe, asemănătoare gulaşului unguresc, ciorba picantă Bohnensuppe şi ciroba denumită Zwiebelsuppe – asemănătoare supei franţuzeşti din ceapă roşie.

Germanii din est gătesc deseori solianka, o ciorbă picantă ucraineană, cu bucăţi de cârnaţi. Mai cunoscută decât aceasta însă este supa cu bucăţi din aluat fiert, de exemplu supa bavareză Leberknödelsuppe. Celelalte aperitive nu sunt destul de rafinate: salată, pateu obişnuit sau carne rece. In partea de nord a Germaniei un mare rol în bucătărie îl joacă peştele şi fructele de mare. Peştele preferat este păstrăvul.

Amatori de cartofi

Cartofii sunt pregătiţi în bucătăria germană în mai multe feluri: copţi, prăjiţi sau adăugaţi la salate reci. Germanilor nu prea le place piureul, ei preferă aluatul fiert (knedle). O mâncare bună şi hrănitoare este Eintopf-ul: un fel de mâncare preparată într-un vas mare, care ţine loc de tot prânzul. În funcţie de ingredientele puse, el seamănă cu ciorba, cu mâncarea cu sos sau cu gulaşul. Se pune în acest vas aproape tot ce are la îndemână gospodina. Ca desert germanii servesc cu plăcere Apfelstrudelul cald, ştrudelul cu mere, de provenienţă austriacă.

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template