Ingrediente: • 1 kg de cartofi mici, nefărâmicioşi • o linguriţă de chimen • 2 cepe medii • 200 ml bulion (supă cubuleţe) • 100 ml oţet (poate fi de mere) • 100 ml de ulei de floarea soarelui sau din sâmburi de struguri • 2 legături de ceapă verde • 5-6 feliuţe de costiţă slabă, afumată • sare, piper Modul de preparare: - Se fierb cartofii cu coajă şi chimen timp de 25-30 minute - Se taie ceapa mărunt - Cartofii fierţi se cojesc, se taie feliuţe, apoi se presară cu ceapă - Bulionul se fierbe cu jumăate din oţet şi se toarnă imediat peste cartofi - Se condimentează după gust cu sare şi piper, apoi se amestecă uşor şi se lasă 30 de minute - Se poate turna restul de bulion cu care au fost stropiţi cartofii - Costiţa se rumeneşte în tigaie, se taie bucăţele mărunte şi se adaută în salată - Restul de oţet se bate cu uleiul într-o compoziţie cremoasă, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi această compoziţie se toarnă peste salată - Restul de ceapă verde se presară salata înainte de a fi servită |
Baza sunt cartofii fierţi la care se adaugă diferite ingrediente, cum ar fi: costiţă sau ceapă, roşii sau mazăre verde, ou, boabe de porumb sau chiar portocale. Salatele de cartofi de diferite feluri sunt srrvite în mod diferit. In partea de sud a Germaniei se servesc de obicei calde sau chiar fierbinţi, în alte regiuni, la temperatura camerei. In partea de nord se preferă consumarea lor recel sosurile pentru asemenea salate sunt variate : maioneză, smântână, muştar, sos cu oţet, sos vinegret etc. | |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.