Home » » Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:35

Ingrediente:

• 1 kg de cartofi mici, nefărâmicioşi
• o linguriţă de chimen
• 2 cepe medii
• 200 ml bulion (supă cubuleţe)
• 100 ml oţet (poate fi de mere)
• 100 ml de ulei de floarea soarelui sau din sâmburi de struguri
• 2 legături de ceapă verde
• 5-6 feliuţe de costiţă slabă, afumată
• sare, piper

Modul de preparare:

- Se fierb cartofii cu coajă şi chimen timp de 25-30 minute
- Se taie ceapa mărunt
- Cartofii fierţi se cojesc, se taie feliuţe, apoi se presară cu ceapă
- Bulionul se fierbe cu jumăate din oţet şi se toarnă imediat peste cartofi
- Se condimentează după gust cu sare şi piper, apoi se amestecă uşor şi se lasă 30 de minute
- Se poate turna restul de bulion cu care au fost stropiţi cartofii
- Costiţa se rumeneşte în tigaie, se taie bucăţele mărunte şi se adaută în salată
- Restul de oţet se bate cu uleiul într-o compoziţie cremoasă, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi această compoziţie se toarnă peste salată
- Restul de ceapă verde se presară salata înainte de a fi servită


Baza sunt cartofii fierţi la care se adaugă diferite ingrediente, cum ar fi: costiţă sau ceapă, roşii sau mazăre verde, ou, boabe de porumb sau chiar portocale.



Salatele de cartofi de diferite feluri sunt srrvite în mod diferit. In partea de sud a Germaniei se servesc de obicei calde sau chiar fierbinţi, în alte regiuni, la temperatura camerei.

In partea de nord se preferă consumarea lor recel sosurile pentru asemenea salate sunt variate : maioneză, smântână, muştar, sos cu oţet, sos vinegret etc.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template