Home » » Eintopf

Eintopf

Written By Marijuana on duminică, 6 decembrie 2009 | 21:35

Felul, în funcţie de componente, poate semăna cu o ciorbă, gulaş sau cu o mâncare cu sos. Fiecare alege ce-i place mai mult.

Eintropf-ul a apărut într-o perioadă, când oamenii nu aveau prea mulţi bani, dar familiile de hrănit erau numeroase. Gospodinele casei îl pregăteau când nu aveau timp de gătit, de exemplu când erau ocupate « cu spălatul mare » sau secerişul.

Ingrediente:

• 1 l de supă de vită
• carne fiartă de vită 300 g
• ciuperci 300 g
• macaroane cocardă 100 g
• I morcov
• Ulei
• 4 linguriţe de smântână
• sare
• piper

Modul de pregătire:

- Macaroanele se fierb în apă cu sare, se strecoară
- Se fierbe bulionul
- Carnea de vită se taie felii, iar ciupercuţele şi morcovul, bucăţele mici
- Ciupercuţele se rumenesc în ulei în tigaie
- Se adaugă carnea şi morcovul, se toarnă bulionul fiert, se lasă să fiarbă 10 minute
- Se adaugă smântâna, se amestecă, se pun condimentele
- Se amestecă cu macaroanele


Eintopf-ul în limba germană înseamnă « un vas » care, cu adevărat, este secretul acestui fel de mâncare.



Toată povestea constă în faptul că într-un singur vas se pregăteşte acest fel de mâncare care înlocuieşte tot prânzul.

In vas se pun costiţă sau alt fel de carne, legume, cartofi, orez sau griş ( sau orice ce avem la îndemână), se fierbe îndelung şi lent.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template