rochete de ciuperci cu sos de smantana, ce poate fi mai apetisant, decat niste crochete rotunde pline de ciuperci si asezonate cu un sos delicios de smantana? Crochetele de ciuperci cu sos de smantana vor fi, cu siguranta, o alegere inteleapta, daca v-ati gandit sa preparati o garnitura gustoasa si aspectuoasa.
Ingrediente
1 kg ciuperci fierte sau conservate

200 g franzela uscata

2 cepe

1 pahar lapte

2 oua

2 linguri pesmet

1 lingura patrunjel tocat

200 g ulei

sare, piper dupa gust
Pentru sos:
1 lingura faina

1 lingura unt topit

2 linguri supa

1 pahar smantana
Mod de preparare
Ciupercile se trec prin masina de tocat;

Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei;

Franzela se trece rapid prin lapte si se scurge;

Se amesteca ciupercile tocate, ceapa, franzela, ouale, verdeata, sare si piper;

Din aceasta compozitie se fac chifttelute, care se trec prin pesmet, apoi se prajesc in ulei incins;
Cum se prepara sosul de smantana:
Se prajeste faina in unt, apoi se adauga supa de legume sau de pasare, sau apa;

Se toarna smantana amestecand continuu, se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc;

Se asezoneaza cu sos de smantana, peste care se presara verdeata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.