Ingrediente
1 kg ciuperci fierte sau conservate
200 g franzela uscata
2 cepe
1 pahar lapte
2 oua
2 linguri pesmet
1 lingura patrunjel tocat
200 g ulei
sare, piper dupa gust
Pentru sos:
1 lingura faina
1 lingura unt topit
2 linguri supa
1 pahar smantana
1 kg ciuperci fierte sau conservate
200 g franzela uscata
2 cepe
1 pahar lapte
2 oua
2 linguri pesmet
1 lingura patrunjel tocat
200 g ulei
sare, piper dupa gustPentru sos:
1 lingura faina
1 lingura unt topit
2 linguri supa
1 pahar smantana
Mod de preparare
Ciupercile se trec prin masina de tocat;
Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei;
Franzela se trece rapid prin lapte si se scurge;
Se amesteca ciupercile tocate, ceapa, franzela, ouale, verdeata, sare si piper;
Din aceasta compozitie se fac chifttelute, care se trec prin pesmet, apoi se prajesc in ulei incins;Cum se prepara sosul de smantana:
Se prajeste faina in unt, apoi se adauga supa de legume sau de pasare, sau apa;
Se toarna smantana amestecand continuu, se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc;
Se asezoneaza cu sos de smantana, peste care se presara verdeata.


0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.