Pentru blat:
- 3 albusuri
- 175 g zahar
- o lingurita cu suc de lamaie
- Pentru crema:
- 300 g visine
- 5 galbenusuri
- 125 ml vin alb
- 120gzahar
- 3 foi gelatina
- 400 ml frisca
- 75 g ciocolata alba
- 300 g visine
- 100 g zahar
- 100 ml vin rosu
- Pentru blat, bate albusurile foarte bine, pana se intaresc, cu putina sare, zaharul si sucul de lamaie.
- Toarna totul intr-o forma de tort, tapetata cu pergament si da la foc mic.
- Visinele se curata de sambure si se zdrobesc. Pe baie de aburi, bate galbenusurile cu vinul si zaharul.
- Inmoaie foile de gelatina si adauga-le peste crema de galbenusuri.
- Dupa ce s-a racit, amestec-o cu frisca batuta si imparte crema in doua.
- Una o amesteci cu ciocolata topita, cealalta cu piureul de visine.
- Taie blatul in doua felii. La mijloc se pune crema cu piureul de visine, iar tortul imbraca in crema cu ciocolata alba.
- Da-l la congelator pentru 3-4 ore.
- Separat pregateste sosul de visine. Pune pe foc mic vinul, adauga zaharul si mai apoi visinele curatate. Lasa sa dea cateva clocote si apoi pune-l la racit, inainte de a taia tortul, rastoarna sosul de visine peste el.
Preparare: 60 minute
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de inghetata cu sos de visine "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.