- 1 l de lapte
- 5 oua
- 1 cana de zahat
- 4-5 linguri cu faina
- 1 pachet margarina
- 200 g smantana
- 3 linguri cu cacao
- esenta de rom
- Pune la fiert o jumatate de litru de lapte.
- Separat, freaca galbenusurile cu zaharul, faina si incorporeaza si cealalta jumatate din cantitatea de lapte.
- Cand totul s-a omogenizat, toarna incet peste laptele care fierbe.
- Tine pe foc mic si amesteca pana totul se transforma intr-o compozitie uniforma.
- la de pe foc si adauga margarina taiata in bucati, smantana si cele cinci albusuri batute spuma (pune toate aceste ingrediente pe rand, amestecand temeinic dupa fiecare in parte).
- Lasa crema obtinuta la racit, dupa care adauga cele trei linguri cu cacao si esenta de rom. Amesteca bine si pune la congelator.
- Serveste cupe de inghetata impreuna cu sos de cacao.
Preparare: 40 minute
Bucatarul te invata:
Prepara chiar tu siropul delicios. Topeste pe foc mic jumatate de pachet de unt. Dupa ce s-a mai racorit, adauga un pahar de zahar, doua oua, un pahar cu cacao si doua plicuri cu zahar vanilat. Amesteca bine si lasa la rece.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Inghetata de cacao "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.