Home » » Inghetata de cacao

Inghetata de cacao

Written By Anonim on luni, 22 iunie 2009 | 18:08

Iti trebuie:
  • 1 l de lapte
  • 5 oua
  • 1 cana de zahat
  • 4-5 linguri cu faina
  • 1 pachet margarina
  • 200 g smantana
  • 3 linguri cu cacao
  • esenta de rom
Pregateti asa:
  1. Pune la fiert o jumatate de litru de lapte.
  2. Separat, freaca galbenusurile cu zaharul, faina si incorporeaza si cealalta jumatate din cantitatea de lapte.
  3. Cand totul s-a omogenizat, toarna incet peste laptele care fierbe.
  4. Tine pe foc mic si amesteca pana totul se transforma intr-o compozitie uniforma.
  5. la de pe foc si adauga margarina taiata in bucati, smantana si cele cinci albusuri batute spuma (pune toate aceste ingrediente pe rand, amestecand temeinic dupa fiecare in parte).
  6. Lasa crema obtinuta la racit, dupa care adauga cele trei linguri cu cacao si esenta de rom. Amesteca bine si pune la congelator.
  7. Serveste cupe de inghetata impreuna cu sos de cacao.
Portii: 10-12
Preparare: 40 minute

Bucatarul te invata:
Prepara chiar tu siropul delicios. Topeste pe foc mic jumatate de pachet de unt. Dupa ce s-a mai racorit, adauga un pahar de zahar, doua oua, un pahar cu cacao si doua plicuri cu zahar vanilat. Amesteca bine si lasa la rece.

Inghetata de cacao
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Inghetata de cacao "
Va dorim " Pofta Buna ".
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template