- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- Separi albusurile de galbenusuri.
- Galbenusurile le freci cu praful de copt si uleiul adaugat lingura cu lingura, ca la maioneza.
- Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, adaugi zaharul, esenta de vanilie si amesteci in continuare pana se topeste zaharul.
- Peste albusurile batute spuma rastorni galbenusurile frecate cu ulei.
- Faina o vei pune in ploaie, amestecand cu telul usor, de jos in sus.
- Tapetezi o tava cu hartie pentru copt si torni aluatul.
- Coci la foc mic, aproximativ 25 minute, dupa care il lasi la racit.
Pentru crema iti trebuie:
- 3 oua
- 150 g zahar
- un pachet margarina
Pregatesti asa:
- Amesteci ouale cu 100g zahar si le fierbi pe baie de aburi pana cand devine ca o smantana subtire, dupa care lasi la racit.
- Margarina o freci spuma cu 50 g zahar, adaugand pe rand cate o lingura din compozitia de oua racite.
- Asezi blatul pe o tava, il insiropezi usor cu zeama din compot de fructe sau sirop din apa cu zahar.
- Peste blat intinzi crema uniform. Alegi 3 mere sanatoase, le cureti de coaja si le razuiesti.
- Le presezi de zeama pe care si-o lasa si apoi le asezi peste crema.
- Deasupra pui frisca batuta bine ( o cutie mica de frisca de 200g ).
- Decorezi cu ciocolata razuita.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura racoroasa cu mere si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.