- 14 galbenusuri
- 10 albusuri
- 250 g zahar praf
- 1 lamaie
- 400g crema mascarpone sau frisca batuta din smantana
- 200g zmeura
- 200g capsune
- 200g afine
- migdale
- alune
- nuci
- ulei pentru uns tava.
- Amestecati galbenusurile cu zaharul praf, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie pana cand se obtine o compozitie cremoasa, albicioasa si spumoasa.
- Adaugati 2 linguri faina, treptat, si albusurile batute spuma.
- Omogenizati ingredientele si adaugati alte 2 linguri faina, tot treptat, amestecand prin rasturnare, nu prin frecare.
- Ungeti o tava cu ulei si tapetati-o cu faina.
- Turnati in tava compozitia, nivelati-o si coaceti-o la foc potrivit.
- Faceti proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta la mijloc.
- Se coace cam in 45 de minute.
- Scoateti tava din cuptor, scoaateti blatul din tava si lasati-l la racit.
- Ungeti-l deasupra cu un strat mai gros de mascarpone sau de frisca proaspat batuta din smantana si zahar praf.
- Ornati cu fructe de sezon, cu frunze de menta, nuci, alune si migdale.
Pregatire: 50 minute
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu branza si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.