- 4-6 oua
- 100-150 g zahar
- 100-150 g faina
- 1 lingura unt topit sau smantana pentru uns tava.
- 1 pachet branza de vaci (250 g)
- 3-4 linguri zahar pudra
- 1 l frisca
- 50 g stafide
- 1 pliculet zahar vanilat
- coaja de portocala proaspata sau de la borcan, pastrata cu zahar.
- Bati albusurile spuma, apoi le amesteci cu zaharul si bati in continuare pana ce spuma se intareste ca pentru bezele.
- Adaugi galbenusurile (dar opresti unul pe care il vei folosi la crema).
- Dupa aceea adaugi faina amestecand mereu pana la omogenizare.
- Pregatesti forma de copt (tava de la aragaz), o ungi cu unt si o presari cu faina.
- Dai la cuptor la foc potrivit pentru o ora.
- Dupa ce s-a copt, desprinzi blatul pe margini, il asezi pe un suport drept si pui crema deasupra.
- Freci branza cu galbenusul amesteci stafidele, aromele si frisca batuta.
- Pui amestecul peste blat si dai la rece pentru 1-2 ore.
- La masa o aduci ornata cu frisca, stafide sau chiar coaja de portocala de la borcan.
Pregatire: 80 minute
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu branza si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.