Home » » Prajitura cu branza si frisca

Prajitura cu branza si frisca

Written By Anonim on luni, 22 iunie 2009 | 17:50

Pentru blat iti trebuie:
  • 4-6 oua
  • 100-150 g zahar
  • 100-150 g faina
  • 1 lingura unt topit sau smantana pentru uns tava.
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 pachet branza de vaci (250 g)
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 1 l frisca
  • 50 g stafide
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja de portocala proaspata sau de la borcan, pastrata cu zahar.
Pentru blat pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma, apoi le amesteci cu zaharul si bati in continuare pana ce spuma se intareste ca pentru bezele.
  2. Adaugi galbenusurile (dar opresti unul pe care il vei folosi la crema).
  3. Dupa aceea adaugi faina amestecand mereu pana la omogenizare.
  4. Pregatesti forma de copt (tava de la aragaz), o ungi cu unt si o presari cu faina.
  5. Dai la cuptor la foc potrivit pentru o ora.
  6. Dupa ce s-a copt, desprinzi blatul pe margini, il asezi pe un suport drept si pui crema deasupra.
Pentru crema pregatesti asa:
  1. Freci branza cu galbenusul amesteci stafidele, aromele si frisca batuta.
  2. Pui amestecul peste blat si dai la rece pentru 1-2 ore.
  3. La masa o aduci ornata cu frisca, stafide sau chiar coaja de portocala de la borcan.
Portii: 15 bucati
Pregatire: 80 minute

Prajitura cu branza si frisca
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu branza si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template