- 500 g biscuiti (de preferinta populari)
- 1 kg caise sau piersici
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 250 g zahar
- 2 linguri smantana degresata
- 1 plic zahar vanilinat sau 1/2 fiola esenta de vanilie
- 2 linguri faina
- 2 linguri unt
- Ungi cu unt o tava mica si inalta, in care asezi biscuitii unul langa altul, intr-un strat.
- Speli fructele, le tai in jumatati si le indepartezi samburii, apoi le asezi peste biscuiti. Aprinzi focul la cuptor.
- Pentru a prepara crema, mixezi ouale cu laptele si zaharul, pana cand acesta se dizolva. Adaugi smantana, zaharul vanilinat, apoi faina cernuta.
- Omogenizezi, torni crema peste fructe si dai tava la cuptor, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.
- Dupa ce prajitura s-a racit complet, o tai in bucati, incercand sa urmaresti forma biscuitilor.
- Poti sa scufunzi tava intr-o vana cu apa rece, pentru a grabi racirea si solidifica-rea cremei de vaniliei.
Preparare: 30 minute
Bucatarul te invata:
Desi crema nu iti va iesi tot atat de fina si aromata, o poti prepara din 2 plicuri praf pentru budinca de vanilie, lapte si zahar. Este bine ca biscuitii folositi sa fie cat mai uscati, pentru a absorbi o parte din crema. Cea mai buna combinatie este cu caise, dar poti folosi si prune.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu biscuiti si fructe "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.