
Mod de preparare
1. Amestecaţi 200g unt cu biscuiţii sfărâmaţi în pesmet. Cu pasta obţinută tapetaţi o tavă dreptunghiulară (30/25cm) unsă cu unt. Prăjiţi nucile la cuptor într-o tavă uscată, apoi frecaţi-le între degete, ca să le curăţaţi de pieliţele fine. Zdrobiţi nucile în bucăţi mai mari.2. Puneţi la bain-marie frişca şi ciocolata ruptă în bucăţi. Amestecaţi ca să se topească ciocolata. Lucraţi la foc potrivit spre mic. Când ciocolata s-a topit, adăugaţi untul rămas şi amestecaţi pentru omogenizare. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi nucile şi coarnele fără sâmburi. Amestecaţi prin frecare, nu prin răsturnare, ca să nu se încorporeze prea mult aer în compoziţie. Dacă este prea mult aer, vor fi multe găuri în tarta finală.3. Turnaţi compoziţia obţinută peste foaia de biscuiţi. Nivelaţio. Puneţi tava la frigider peste noapte. Tăiaţi tarta în pătrate cu un cuţit fierbinte, numai înainte de servire.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.