Home » » Prajitura Teo

Prajitura Teo

Written By Marijuana on luni, 21 decembrie 2009 | 09:24


Timp de preparare:
2 ore si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru foi: 9 oua 300g faina 325g zahar 45ml ulei 75ml apa 1 plic zahar vanilat o priza sare Crema de vanilie: 2 oua 150g zahar 500ml lapte 100g faina 3 plicuri zahar vanilat 50g unt o priza de sare Crema de cacao: 2 oua 150g zahar 500ml lapte 100g faina 40g cacao 50g unt esenta de rom dupa gust coaja rasa de portocala dupa gust o priza de sare Glazura: 100g ciocolata 75g zahar pudra 100ml apa 30 g unt

Mod de preparare: Foile: Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana se termina. Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul turnat ca la maioneza, apoi se adauga apa. Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile. Apoi se adauga faina in reprize amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Din aceasta compozitie ies 4 foi care se coc pe rand in cuptorul preincins la 190g C 6 - 8 minute. Fiecare foaie se intinde usor pe cate o hartie pergament si se pune apoi in tava de aragaz. Se pastreaza pe hartie pana la folosire. Cremele: Procesul de preparare este la fel la ambele creme, doar ca in una se pune cacao. 300 ml lapte rece se pune la foc impreuna cu zaharul. Faina se omogenizeaza cu 200ml lapte rece (pentru a evita cocoloasele) se adauga cele 2 oua (si cacao la crema de cacao), un praf de sare si se amesteca bine. Cand laptele a fiert se pune faina omogenizata, se amesteca tot timpul sa nu se prinda de cratita. (daca aveti o oala cu pereti dublii ar fi si mai bine) Se lasa sa fiarba 10 - 15 minute, se ia de pe foc, se adauga aromele si untul. Se lasa la racit. Se umplu foile unse pe rand cu crema de cacao si vanilie. Glazura: Se pune ciocolata rupta bucati mici, se adauga zaharul si apa si se tine pe foc pana se ingroasa totul. Se adauga untul si se amesteca bine, apoi se unge prajitura. Se lasa la rece pentru 1 ora apoi se taie in functie de preferinta. Prajitura se poate orna si cu frisca, ciocolata rasa sau ce va place.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template