- 800 g faina
- 500 ml lapte
- 8 oua
- 300 g miez de nuca
- 100 g stafide
- 40 g drojdie de bere
- 100 g unt
- 200 ml ulei
- 300 g zahar
- 30 g zahar pudra
- 2 sticlute esenta de rom
- 50 g cacao
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 g sare
- Amesteci drojdia cu 100 g faina, putin zahar si lapte cald.
- Framanti bine si lasi aluatul la crescut.
- Dizolvi zaharul si zaharul vanilat in 250 ml lapte cald.
- Faina, galbenusurile, maiaua, sarea si laptele caldut ramas, le framanti si adaugi uleiul, putin cate putin, apoi lasi la crescut.
- Pui stafidele la inmuiat in putin rom.
- Bati 5 albusuri spuma tare cu jumatate din zaharul pudra amestecat cu cacaua, apoi pui stafidele, romul si nuca.
- Din aluat intinzi o foaie de 2-3 cm grosime, pui umplutura, rulezi si o asezi intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Mai lasi la crescut circa 20 de minute.
- Ungi cu ou, presari zahar si coci la 120 de grade C circa 15 minute, apoi inca 30 de minute la 150 de grade C.
Pregatire: 110 minute
Bucatarul te invata:
- Aluatul trebuie framantat la caldura, intr-un singur sens, iar pentru a creste mult, framanti pana cand acesta se desprinde de pe maini si incep sa se formeze bule de aer.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.