Home » » Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc

Written By Marijuana on luni, 21 decembrie 2009 | 09:07

Pentru un ceaun de 8 l iti trebuie:
  • 800 g faina
  • 500 ml lapte
  • 8 oua
  • 300 g miez de nuca
  • 100 g stafide
  • 40 g drojdie de bere
  • 100 g unt
  • 200 ml ulei
  • 300 g zahar
  • 30 g zahar pudra
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 50 g cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 g sare
Pregatesti asa:
  1. Amesteci drojdia cu 100 g faina, putin zahar si lapte cald.
  2. Framanti bine si lasi aluatul la crescut.
  3. Dizolvi zaharul si zaharul vanilat in 250 ml lapte cald.
  4. Faina, galbenusurile, maiaua, sarea si laptele caldut ramas, le framanti si adaugi uleiul, putin cate putin, apoi lasi la crescut.
  5. Pui stafidele la inmuiat in putin rom.
  6. Bati 5 albusuri spuma tare cu jumatate din zaharul pudra amestecat cu cacaua, apoi pui stafidele, romul si nuca.
  7. Din aluat intinzi o foaie de 2-3 cm grosime, pui umplutura, rulezi si o asezi intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
  8. Mai lasi la crescut circa 20 de minute.
  9. Ungi cu ou, presari zahar si coci la 120 de grade C circa 15 minute, apoi inca 30 de minute la 150 de grade C.
Portii: 12 portii
Pregatire: 110 minute
Bucatarul te invata:
  1. Aluatul trebuie framantat la caldura, intr-un singur sens, iar pentru a creste mult, framanti pana cand acesta se desprinde de pe maini si incep sa se formeze bule de aer.
Cozonac moldovenesc
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template