Home » » Gateste in stil italian

Gateste in stil italian

Written By Marijuana on miercuri, 3 iunie 2009 | 17:22

Daca vrei sa creezi un meniu italian pentru a-ti impresiona musafirii, e bine sa stii ce fel de carne e potrivita pentru care reteta si ce carnuri sunt cele mai populare in Italia.

Carnea de miel
Mielul a fost folosit in retete italiene timp de mii de ani si e carnea care merge cel mai bine cu sosuri. Problema e ca nu multora le place carnea de miel, asa ca e bine sa testezi gusturile musafirilor inainte sa te hotarasti sa o pregatesti. Pentru cei carora le place poate fi o delicatesa extraordinara, dar pentru cei carora ledisplace poate fi un dezastru.

Peste
Pestele e un tip de carne des folosit in retete italienesti. In Italia, avand in vedere ca tara e inconjurata de ape, vei gasi o mare varietate de peste si fructe de mare, dar si aici trebuie sa ai grija la musafirii tai. Poti porni de la un simplu peste la cuptor sau gratar, care va placea tuturor, sau poti fi mai curajos si alege crabi, homar, stridii midii sau salate de fructe de mare.

Prepararea
Nu e de ajuns sa decizi ce fel de carne vei servi la masa ta italiana. Conteaza si felul in care vei prepara aceasta carne. In Italia, se prepara de obicei carnea prin prajire la gratar sau la cuptor. Exista si o alta metoda, mai ingenioasa, prin care se “ingroapa” carnea in sare total si se pregateste. Cand e gata, carnea e foarte frageda.

Alt lucru important e reprezentat de ingredientele care acompaniaza carnea. Foarte populare in Italia sunt rosiile (si foarte sanatoase, intr-o dieta mediteraneana), apoi cartofii, ardeii grasi.

Daca nu friptura, atunci...
Daca vrei sa gatesti ceva mai complex, iata cateva tipuri de mancare italienesti cu care nu poti da gres:
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template