Home » » Desert cu inghetata si piscoturi

Desert cu inghetata si piscoturi

Written By Anonim on luni, 22 iunie 2009 | 18:09

Iti trebuie:
  • 200 g piscoturi pentru sampanie
  • 1 cutie mica
  • (600 ml) inghetata din comert (de preferinta de vanilie)
  • 300 g capsune, zmeura, fragi sau orice alte fructe de sezon
  • 150 ml lichior sau coniac
  • 200 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

Pregatesti asa:
  1. Speli fructele in strecuratoare, iar dupa ce s-au scurs, le cureti de codite.
  2. Asezi un prim strat de piscoturi pe un platou si le stropesti cu lichior sau coniac.
  3. Acoperi piscoturile cu inghetata, apoi asezi un alt strat de piscoturi, pe care il stropesti cu lichiorul ramas.
  4. Folosind de preferinta mixerul, bati frisca lichida, racita in prealabil in frigider, timp de 3 ore. O pui intr-un sprit si decorezi desertul. Aranjezi deasupra, cat mai estetic, fructele bine scurse. Consumi desertul imediat.
Portii : 8
Preparare:
10 minute

Stiati ca...

...din nevoia de a se racori, popoarele stravechi au inventat deserturi asemanatoare inghetatei de astazi? Se spune ca, inca din secolul al V-leai.C, grecii amestecau zapada cu miere si fructe. Persii, care pusesera la punct o tehnica de a pastra gheata in subsolurile templelor, o combinau in zilele de vara cu apa de trandafiri, lamaie, sofran si fructe.
Imparatul roman Nero a trimis sclavi in Muntii Alpi, pentru a aduce gheata. Combinand-o cu fructe, a obtinut primul sorbeto.


Desert cu inghetata si piscoturi
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Desert cu inghetata si piscoturi "
Va dorim " Pofta Buna "
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template