- 200 g piscoturi pentru sampanie
- 1 cutie mica
- (600 ml) inghetata din comert (de preferinta de vanilie)
- 300 g capsune, zmeura, fragi sau orice alte fructe de sezon
- 150 ml lichior sau coniac
- 200 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
Pregatesti asa:
- Speli fructele in strecuratoare, iar dupa ce s-au scurs, le cureti de codite.
- Asezi un prim strat de piscoturi pe un platou si le stropesti cu lichior sau coniac.
- Acoperi piscoturile cu inghetata, apoi asezi un alt strat de piscoturi, pe care il stropesti cu lichiorul ramas.
- Folosind de preferinta mixerul, bati frisca lichida, racita in prealabil in frigider, timp de 3 ore. O pui intr-un sprit si decorezi desertul. Aranjezi deasupra, cat mai estetic, fructele bine scurse. Consumi desertul imediat.
Preparare: 10 minute
Stiati ca...
...din nevoia de a se racori, popoarele stravechi au inventat deserturi asemanatoare inghetatei de astazi? Se spune ca, inca din secolul al V-leai.C, grecii amestecau zapada cu miere si fructe. Persii, care pusesera la punct o tehnica de a pastra gheata in subsolurile templelor, o combinau in zilele de vara cu apa de trandafiri, lamaie, sofran si fructe.
Imparatul roman Nero a trimis sclavi in Muntii Alpi, pentru a aduce gheata. Combinand-o cu fructe, a obtinut primul sorbeto.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Desert cu inghetata si piscoturi "
Va dorim " Pofta Buna "
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.