Home » » Ciulama de pui

Ciulama de pui

Written By Bucataras on luni, 22 iunie 2009 | 10:00





Descrierea retetei:

Ciulamaua cu pui este o reteta de mancare traditionala romaneasca.

Ingrediente:

1 pui (cca 1kg)
1 ceapa
150 g faina
100 g unt
75g fulgi de porumb
6-7 catei usturoi
patrunjel verde tocat
sare, piper, delikat
optional: 1-2 morcovi, 1/2 telina, 1 radacina de pastarnac sau patrunjel

Modul de preparare a retetei:
Puiul se curata, se spala, se taie in bucati si, impreuna cu ceapa, se pune la fiert in apa cu sare sau delikat. Daca folosim si zarzavaturi, acestea se pun la fiert impreuna cu carnea, apoi cand sunt fierte se scot si se servesc cu alte mancaruri.
Separat, intr-o cratita, se pune faina in untul incins si dupa ce se rumeneste putin, se stinge cu zeama in care a fiert pasarea, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Dupa 10 minute se adauga fulgii de porumb si se mai fierbe 15 minute. Daca este nevoie se mai adauga supa.
Cand totul este fiert, se pune usturoiul pisat, carnea de pui taiata in bucati, verdeata si se mai da intr-un clocot. Ciulamaua de pui se serveste presarata cu verdeata toc

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template