Home » » Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Written By Bucataras on luni, 22 iunie 2009 | 10:16





Descrierea retetei:

Ciorba taraneasca, intrucat este preparata din carne mai grasa, se serveste intotdeauna fierbite.

Ingrediente:

0,4kg carne de vaca (porc)
2 morcovi
2 cartofi
1-2 ardei graşi
3 roşii
1 ţelină
1 ceapă
1 ceasca de boabe de mazare
o mana de fasole verde
borş
sare
patrunjel verde (sau leustea

Modul de preparare a retetei:
Carnea de vacă se pune la fiert, la foc mic, cu putina sare în 2 l de apă rece, aproximativ o ora. Daca preparam ciorba taraneasca utilizand oase de vaca, acestea se taie sa intre in oala, se spala si se pun la fiert in apa rece o data cu carnea. Se lasa ciorba sa fiarba 5 minute, se spumeaza, se adauga o cana de apa rece, se lasa sa inceapa din nou sa fiarba si se spumeaza iar. Daca doriti, puteti apoi strecura ciorba prin tifon, pentru a inlatura orice urma de spuma.
Legumele şi ceapa, tocate marunt, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn şi se adaugă în supă. Fasolea se taie mai mare si se adauga in ciorba. După 1/2 ora, se adaugă mazărea. Cand carnea şi zarzavatul au fiert bine, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii si rosiile tăiaţe în felioare subţiri. Ciorba se fierbe încă un sfert de ora, ca să fiarba cartofii, apoi se adaugă borşul, completînd cu apa cat este necesar, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai dea cîteva clocote; ciorba
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template