Home » » Retete > Mancaruri > Musaca

Retete > Mancaruri > Musaca

Written By Marijuana on marți, 30 decembrie 2008 | 12:14

Musaca

Ingrediente

1 kg cartofi sau dovlecei sau vinete
400 g carne tocata
1 ceapa mare
2-3 oua
200 ml bulion sau 2 rosii mari
1/2 legatura patrunjel
2 linguri de ulei
sare, piper, cimbru
smantana pentru servit

Mod de preparare

Musacaua fara sos
1
Se taie ceapa cubulete mici si se caleste in ulei si apa. Cand este aproape translucida se pune carnea tocata si se mai lasa 5 minute. Se adauga bulionul si condimentele si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se lasa sa se raceasca. Cand e rece se amesteca cu 3 oua batute bine si patrunjelul.
O portie de musaca
2
Intre timp se curata cartofii de coaja si se taie felii de 1 cm grosime. Daca folositi dovlecei sau vinete se presara sare pe felii si se lasa 20 de minute pe un servet care sa absoarba zeama formata.
3
Intr-o tava de 22x33 cm se pune un strat de cartofi, apoi se pune carnea si al doilea strat de cartofi. Se acopera cu apa sau supa. Se da la cuptor la foc mediu 450°F cam o ora. Se verifica daca s-au fiert cartofii. Se serveste calda cu smantana.

Sugestii

Se pot fierbe sau praji cartofii, dovleceii si vinetele inainte de a fi pusi in tava ca sa se faca mai repede.



Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template